DORH SE 'PERE'

'Znali smo da je analiza DNK gotova, ali ne i što kaže'

30.11.2012 u 12:57

Bionic
Reading

IZ DORH-a demantiraju da su rezultati DNK analize koji su potvrdili kako pronađeni posmrtni ostaci doista pripadaju Antoniji Bilić bili poznati jučer iza 17 sati te dodaju kako obitelj Bilić nije mogla ranije biti obaviještena

Tvrde kako je Županijsko državno odvjetništvo u Karlovcu u 17.30 dobilo informaciju samo da je analiza dovršena, no nisu dobili i rezultate.

Na konferenciji za novinare županijska državna odvjetnica je, između ostalog, izjavila da je oko 17.30 sati obaviještena kako je Zavod za sudsku medicinu u Zagrebu dovršio naloženu analizu, ali dok nije bio dostavljen nalaz i mišljenje Državno odvjetništvo nije znalo kakvi su rezultati provedenog vještačenja.

'Po dolasku vještaka Zavoda za sudsku medicinu u Županijsko državno odvjetništvo u Karlovcu neposredno prije konferencije za novinare, vještaci su osobno o rezultatima analize obavijestili obitelj Bilić, te je u tom trenutku s tim rezultatima upoznato i Državno odvjetništvo odnosno županijska državna odvjetnica.

Kako prije dolaska vještaka i predaje nalaza i mišljenja nitko u Državnom odvjetništvu nije znao rezultate provedenih vještačenja, tako nije niti mogao obavijestiti obitelj. Naime, obavještavanje bilo koga, pa i obitelji, bez uvida u nalaz i mišljenje bilo bi krajnje neozbiljno i neodgovorno, posebno cijeneći traume kroz koje je prolazila obitelj Bilić', kažu u DORH-u.