RASKOL NA TVRDOJ DESNICI

Zlatko Hasanbegović osniva novu stranku, a u staroj ostavio ime

08.11.2019 u 10:33

Bionic
Reading

Nakon svađe koja je dovela do raskola u Neovisnima za Hrvatsku Zlatko Hasanbegović najavio je osnivanje nove stranke. Riječ je o očekivanom slijedu događaja nakon svađe između vodećih ljudi stranke Brune Esih i Zlatka Hasanbegovića, a koji su tijekom ljeta održali dva zasebna stranačka sabora - u Zadru i Zagrebu

Bivši čelnik Neovisnih za Hrvatsku Zlatko Hasanbegović novu stranku nazvat će Blok za Hrvatsku, a u njoj će mu se pridružiti njegovi bliski suradnici Tomislav Jonjić i Ana Lederer.

Hasanbegović je za tportal kazao da je odluka o osnivanju nove stranke uvjetovana time što nije htio prepustiti to da o njegovoj političkoj sudbini arbitrira Plenkovićevo Ministarstvo uprave, a koje se mimo svih zakonskih rokova nije izjasnilo o legalnosti tzv. sabora u Zadru.

No u staroj stranci, kojoj je puni naziv 'Bruna Esih – Zlatko Hasanbegović: Neovisni za Hrvatsku', ostavio je ime.

Pitamo ga hoće li takva situacija možda unijeti zabunu među potencijalne birače.

'Ne može, ne može to ostati jer bi vjerojatno ovi to promijenili. To je dvojbeno jer se Ministarstvo nije izjasnilo, ali da, uistinu na današnji dan (8. studenoga 2019., op.a.) ta stranka još uvijek nosi to ime', kazao nam je Hasanbegović.

Dometnuo je da to neće ostati tako, ali i da je riječ o zanimljivoj situaciji.

Što se tiče nove stranke, cilj mu je raditi na uspostavi i postizanju sporazuma o predizbornoj suradnji široke suverenističko-nacionalističke i slobodarske platforme bez koje neće biti moguće sastaviti buduću vladu.

Nova politička stranka bit će osnovana u subotu u Zagrebu.