Virovitičko-podravska županija

Živi zid prijavio Tolušića Povjerenstvu za sukob interesa

07.11.2019 u 13:50

Bionic
Reading

Živi zid Virovitičko-podravske županije podnio je u četvrtak Povjerenstvu za odlučivanje o sukobu interesa zahtjev za pokretanje postupka utvrđivanja je li se Tomislav Tolušić nalazio u sukobu interesa kada je kao župan poslovao s tvrtkom 'Građevinarstvo Horvat'

'Prema javno dostupnim podacima i izjavama Tomislava Tolušića i drugih, u razdoblju od 2014. do 2019. godine Virovitičko-podravska županija sklopila je ugovore s tvrtkom 'Građevinarstvo Horvat' u ukupnom iznosu od 8,67 milijuna kuna, a većina navedenih poslova, u vrijednosti oko 5 milijuna kuna, je ugovorena od 2014. do 2015. godine, odnosno u vrijeme kada je Tomislav Tolušić bio župan', stoji u prijavi koju je potpisao Staniša Žarković, koordinator Živog zida za ovu županiju.

Mediji su objavili i informacije kako je ista tvrtka gradila Tolušićevu obiteljsku kuću u Virovitici.

'I Tomislav Tolušić i vlasnik tvrtke 'Građevinarstvo Horvat' su potvrdili da je spornu kuću gradila navedena tvrtke. Vlasnik tvrtke, Tomislav Horvat potvrdio je da je gradio Tolušićevu kuću i rekao da za sve ima uredne račune. No, do sada ih još nije pokazao javnosti', tvrde u Živom zidu.

Ističu kako postoji opravdana sumnja da je Tolušić pri angažiranju te tvrtke u svojstvu župana, odnosno dužnosnika, i u svojstvu privatne osobe, odnosno vlasnika novoizgrađene kuće u Virovitici, bio u sukobu interesa.

Stoga pozivaju Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa da pokrene postupak utvrđivanja je li Tolušić bio u sukobu interesa.

'Niti jedna institucija kojoj smo se do sada obratili po ovom piranju nije dala adekvatni odgovor, ni porezna uprava, ni policija ni državno odvjetništvo. Želimo vidjeti ima li u ovoj državi jedno tijelo koje će reagirati na nezakonitosti i korupciju', izjavio je Hini Staniša Žarković.