'IZ OSOBNIH RAZLOGA'

Nakon smjene Tolušića, ostavku podnio njegov pomoćnik Krešimir Ivančić

26.07.2019 u 15:33

Bionic
Reading

Devet dana nakon smjene potpredsjednika Vlade i ministra poljoprivrede Tomislava Tolušića, odlazi i njegov pomoćnik Krešimir Ivančić (40), koji je u Ministarstvu poljoprivrede vodio Upravu za potpore poljoprivredi i ruralnom razvoju. Prema izvorima Telegrama, Ivančić je bio vrlo blizak s Tolušićem, ali ne i s novom ministricom Marijom Vučković

'Krešimir Ivančić podnio je ostavku na dužnost pomoćnika ministra, iz osobnih razloga. Ministrica poljoprivrede Marija Vučković zahvalila se na njegovom angažmanu i velikom doprinosu u upravljanju i provedbi Programa ruralnog razvoja RH. Ministrica je prihvatila njegovu ostavku te će, u svrhu razrješenja, ista biti upućena Vladi Republike Hrvatske', potvrđeno je Telegramu iz Ministarstva poljoprivrede.

Na njegovo mjesto, kako Telegram neslužbeno saznaje, trebala bi doći Žaklina Jurišić iz Sektora za poljoprivredu, prehrambenu industriju i šumarstvo Hrvatske gospodarske komore. Ona je već radila u Ministarstvu poljoprivrede u vrijeme dok je na čelu bio Petar Čobanković.

Ivančić se, prema Izvorima Telegrama, povremeno sukobljavao s aktualnom ministricom dok je ona bila državna tajnica. Navodno, primjedbe su išle na netransparentno raspisivanje natječaja za potpore u ruralnom razvoju i poljoprivrednoj proizvodnji. Gotovo da nije bilo natječaja koji nije imao izmjene a potom i dopune izmjena, što je izazivalo nezadovoljstvo poljoprivrednika.

  • +45
Tomislav Tolušić Izvor: Pixsell / Autor: Patrik Macek/PIXSELL