ŠPEKULACIJE, KALKULACIJE

Živi zid: Nećemo podržati lijevu koaliciju

12.12.2015 u 15:22

Bionic
Reading

Glavni odbor Živog zida opovrgnuo je u subotu napise pojedinih medija da će izabrani saborski zastupnik Ivan Vilibor Sinčić sudjelovati u korist lijeve koalicije u kreiranju saborske većine za izbor predsjednika Sabora te poručio da njihov glas ne može biti presudan ni za konstituiranje Sabora ni za sastavljanja Vlade

'Zbog sve učestalijih špekulacija pojedinih medija da će izabrani saborski zastupnik Živog zida Ivan Vilibor Sinčić sudjelovati u kreiranju saborske većine za izbor predsjednika Hrvatskog sabora, u korist lijeve koalicije, demantiramo takve tvrdnje. Živi zid je još za vrijeme kampanje jasno rekao da neće podržati ni lijevu ni desnu koaliciju jer bi to bilo protivno našim vrijednostima, programu i svemu onome što smo dosad kao stranka ostvarili. Stoga nas mediji mogu slobodno isključiti iz ovakvih kalkulacija kojima se javnost dovodi u zabludu', poručio je Živi zid.

'O razlozima zbog kojih ne možemo podržati gospodina Prgometa pisali smo nekoliko puta u vrijeme kampanje', dodaje se u priopćenju.

Inače, u SDP-u su, kako je objavljeno prije dva dana, uvjereni kako će već do početka slijedećeg tjedna imati podršku većine saborskih zastupnika za konstituiranje Sabora, odnosno za izbor novog predsjednika Sabora, a kao mogući kandidati neslužbeno su se spominjali sadašnji predsjednik Josip Leko i predsjednik Hrida Drago Prgomet

'Živi zid je na ovim izborima dobio tek jedan mandat i odbacujemo pokušaje stavljanja odgovornosti na naša leđa. Iako svi želimo da politička kriza završi, da se Sabori konstituira i da se krene s radom, naš glas ne može biti taj koji je presudan za konstituiranje Sabora ni za sastavljanja Vlade. Postoje tri stranke kojima je narod iskazao najviše povjerenja i dao im mandat za takve odluke', ističe u subotu Glavni odbor Živog zida.

Dodaje kako bi podržali kandidata koji nije član dviju velikih koalicija, a kojeg smatraju poštenim i neovisnim, no, kako kažu, 'nije naša krivnja što je takvih u Saboru premalo'.