HLADNE KLUPE

Zimske radosti saborskim zastupnicima traju čak 30 dana

19.12.2016 u 10:10

Bionic
Reading

Saborski zastupnici zaključili su svoju radnu godinu. Još prošli tjedan, kada je okončana posljednja sjednica u 2016., 151 zastupnik 9. saziva Sabora mogao je proslaviti činjenicu da će u zimskim radostima uživati dulje od ostatka hrvatskog puka

Zaključujući sjednicu, predsjednik Sabora Božo Petrov kazao je kako vjeruje da neće biti potrebe za izvanrednom sjednicom u vrijeme ustavne stanke te je na božićnom domjenku za zastupnike, službenike Sabora i novinare zaželio svako dobro u povodu nadolazećih blagdana.

Sabor zasjeda redovito dva puta godišnje: prvi put između 15. siječnja i 15. srpnja, a drugi put između 15. rujna i 15. prosinca. Izvanredno zasjeda na zahtjev Predsjednika Republike Hrvatske, Vlade ili većine zastupnika. Predsjednik Hrvatskoga sabora može, uz prethodno pribavljeno mišljenje klubova zastupnika, sazvati Sabor na izvanredno zasjedanje.

Ustavna stanka trajat će punih mjesec dana, sve do 15. siječnja, a datum održavanja sljedeće sjednice još nije poznat.
456666, 456814, 456807, 456785 
Božo Petrov
, koji je predsjedanje često prepuštao potpredsjednicima Sabora, u četvrtak je izrazio veliko zadovoljstvo kratkim radom 9. saziva Sabora i uvjerenje da ta institucija može biti pokretač promjena u Hrvatskoj.

'Stvarno je čast biti predsjednik Sabora u trenutku kada Sabor pokaže da se u toj instituciji može raditi. Sama statistika govori da u ova dva mjeseca, kada usporedimo od šestog saziva Sabora, ovaj Sabor ima dvostruko više radnih dana, dvostruko više zakona donesenih i drugih akata... Sve to govori da smo se doista potrudili. Možemo pokazati hrvatskim građanima da je ova institucija spremna raditi i možemo biti pokretači promjena', kazao je Petrov.

Prvi statistički pokazatelji o radu 9. saziva Sabora u zimskom zasjedanju bit će objavljeni danas pa će to biti prilika da se otkriju mnogi detalji o stvarnom angažmanu aktualnih saborskih zastupnika.