vojvodina

Žigmanov: Hrvatski demokratski forum je izborni projekt za slabljenje hrvatske zajednice u Srbiji

  • Autor: I. I. / Hina
  • Zadnja izmjena 09.06.2020 10:07
  • Objavljeno 09.06.2020 u 10:07
Tomislav Žigmanov

Tomislav Žigmanov

Izvor: Pixsell / Autor: Srdjan Ilic/PIXSELL

Hrvatski demokratski forum (HDF) koji se uključio u lokalne izbore u Subotici nije autentična hrvatska opcija, jer se pojavljuju samo pred izbore, smatraju u Demokratskom savez Hrvata u Vojvodini (DSHV)

'Mi smo svjedoci da kroz različite manipulacije, političke inženjeringe, medijski spin, imamo situaciju da oni koji dolaze s margine, djeluju na gumb, mogu u određenim trenucima, s određenim zadaćama 'uskrsnuti' i pogubno djelovati na hrvatsku zajednicu', izjavio je u utorak predsjednik DSHV-a Tomislav Žigmanov.

Reagirao je na prijavu HDF-a za lokalne izbore koji kritički govori o DSHV-u i njihovoj politici zastupanja Hrvata u Srbiji i Subotici.

'Svjedoci smo u Subotici grube penetracije 'statističkih i drugih' Hrvata za izlazak na izbore. Njihove su predizborne aktivnosti snažno i raznovrsno servisirale strukture izvan hrvatske zajednice, koje su ovdašnjim Hrvatima tradicionalno nenaklonjene. Pri tomu, izričito mislimo na prikupljanje potpisa građana za podršku listi HDF-a Zvonimira Perušića i prateću medijsku promociju u neslobodnim medijima u Subotici', naveo je Žigmanov.

Dodao je kako se zalaže za pluralizam u hrvatskoj zajednici, ali da kao predsjednik DSHV-a ne može pristati da se 'uz pomoć struktura vladajuće stranke, generiraju posve upitni politički procesi s, vrlo vjerojatno, štetnim posljedicama po budućnost Hrvata u Republici Srbiji'.

Ukazao je kako je prikupljanje potpisa potpore HDF-u bilo netransparentno, kako je njihovo djelovanje usmjereno isključivo protiv DSHV-a, 'kao da je DSHV na vlasti', i na stvaranje tenzija u hrvatskoj zajednici, a znakovitim drži i to što je riječ o udruzi koja nije registrirana.

Žigmanov je dodao kako je DSHV pred izbore pod pritiskom da njihovi pojedini članovi i dužnosnici izbornu utrku uđu u savezu s vladajućom Srpskom naprednom strankom u nekoliko mjesta u Vojvodini.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!