STIŽE KONKURENCIJA

'ZG taksistima pokazat ću kako se radi posao'

15.02.2010 u 22:36

Bionic
Reading

Kosta Minovski, vlasnik tvrtke Taxi Cammeo, koji se sprema svoje prijevozničke usluge iz Rijeke proširiti na Osijek i Zagreb, odriješito odgovara na negativne konstatacije predsjednika zagrebačke Udruge Radio taksi, Juraja Šnidarića

'Ja ću njega provozati Zagrebom pa da vidi kako se radi', rekao je Minovski za tportal, upitan da komentira Šnidarićeve teške riječi kako jedva daje uslugu u Rijeci te da u Zagreb može doći samo kao turist, da mu se pokaže povijest grada i ništa više.

'Taxi Cammeo vikendom u Rijeci primi više od 600 poziva. Prevozimo ljude na posao i s posla, brojne bolesne osobe, invalide, hotelske goste, sportaše, trudnice. Jedna je žena čak i rodila u taksiju prije dvije godine', govori Minovski te napominje da ne zove on njih nego oni njega, što znači da je potreba za taxi prijevozom svakodnevna i česta.

Izmjenom Zakona o prijevozu u cestovnom prometu po kojoj je lokalna samouprava dužna dati dozvolu svakome kome državna uprava izda licencu, Minovski je odmah krenuo u Osijek i Zagreb na pregovore oko proširenja svojih usluga, koji ima licencu i Riječane prvozi sa 22 vozila.

Cammeove Renault Lagune, Škode Oktavije i Superbe te mini bus marke Renault Traffic opremljeni su satelitskim navigacijskim sustavom, koji dispečerima daje mogućnost brzog i pouzdanog praćenja i rezerviranja vozila. Prijevoz do pet kilometara u Rijeci stoji 20 kuna, a do deset kilometara 40 kuna, a tako će biti i u Osijeku već od 1. travnja te u Zagrebu na jesen.

Uniformirani vozači Taxi Cammmea pod motom 'Brzo, jeftino i sigurno!', Osiječne će prevoziti s 12 osobnih vozila i jednim mini busom, dok će Zagrepčanima biti na usluzi sa čak 100 vozila. Otvorit će se i nova radna mjesta, najavljuje vlasnik Cammea, i to 35 u Osijeku i 400 u Zagrebu.

Iako je sva papirologija završena, Minovski još uvijek čeka završno odobrenje Grada Zagreba. Uvjeren je da će svoj posao vrlo brzo uspjeti proširiti, a na konkurenciju i njihovo negodovanje se ne obazire.