REAGIRANJE

ZG Holding: Nismo potpisali ugovor s Pripuzom

02.12.2013 u 18:07

Bionic
Reading

Zagrebački holding izvijestio je večeras da nije potpisao ugovor s Centrom za reciklažu budući da žalbeni rok u postupku javne nabave još teče. Hina je ranije danas izvijestila da je Zagrebački holding sklopio ugovor o zbrinjavanju svih vrsta otpada, osim miješanog komunalnog otpada, sa zajednicom ponuditelja 'CE-ZA-R Centar za reciklažu d.o.o.' i 'Održivi razvoj d.o.o.' iz Zagreba, ukupne vrijednosti 7.749.250 kuna, kako je objavljeno na Elektroničkom oglasniku javne nabave RH

Zagrebački holding nije sklopio ugovor o zbrinjavanju svih vrsta otpada, osim miješanog komunalnog, sa zajednicom ponuditelja 'CE-ZA-R Centar za reciklažu d.o.o.' i 'Održivi razvoj d.o.o.' iz Zagreba budući da žalbeni rok u postupku javne nabave još uvijek teče. Sukladno tome ugovor ni nije mogao biti potpisan, priopćio je Holding reagirajući na Hininu vijest da je sklopljen ugovor između Zagrebačkog holdinga i navedene zajednice ponuditelja.

'CE-ZA-R Centar za reciklažu d.o.o.' osnovan je 2006. godine u Zagrebu, predsjednik njegove Uprave je Petar Pripuz, a član Uprave Ante Pripuz.

Kod ugovora se radi o 'prethodnoj obavijesti o namjeri sklapanja ugovora o zbrinjavanju i obradi otpada u pregovaračkom postupaku bez prethodne objave zbog iznimne žurnosti izazvane događajima koje javni naručitelj nije mogao predvidjeti prema striktnim uvjetima navedenim u Zakonu', kaže se u obrazloženju postupka.

Ministarstvo zaštite okoliša i prirode zabranilo je 7. listopada Zagrebačkom holdingu gospodarenje otpadom, tj. odlaganja svih vrsta otpada na odlagalište Pruđinec - Jakuševec, osim miješanog komunalnog otpada.

Zbog toga, naručitelj se našao u situaciji da mora u najkraćem mogućem roku pokrenuti otvoreni postupak javne nabave usluge zbrinjavanja navedenog otpada, kaže se u obrazloženju, pa će ugovor postati pravomoćan nakon isteka žalbenog roka.

Kako je održavanje čistoće javnih površina grada Zagreba i zdravlja njegovih građana jedan od najvećih prioriteta Zagrebačkog holdinga, te kako bi nepravilno postupanje s krutim komunalnim otpadom imalo direktne štetne utjecaje na ljudsko zdravlje, naručitelj mora hitno ugovoriti uslugu zbrinjavanja svih vrsta otpada osim miješanog komunalnog otpada, kaže se u obrazloženju.

Pripuzov 'CE-ZA-R Centar za reciklažu d.o.o.' osnovan je s temeljnim kapitalom 84.324.000 kuna koji je uplaćen u cijelosti, navodi se na mrežnoj stranici Centra.

Osnovna djelatnost Centra je proizvodnja sekundarnih metalnih sirovina, dakle postupanje s otpadom i prerada otpadaka i ostataka u sekundarnu sirovinu s dominantnom metalnom komponentom.