DRAMA U SABORU

Stroge mjere: Pernar udaljen sa sjednice Sabora

07.12.2017 u 11:10

Bionic
Reading

Iako su zastupnici u miru raspravljali o Zakonu o regionalnom razvoju, u jednom trenutku za govornicu je došao Ivan Pernar te počeo govoriti o deložacijama

Već jutros Branimir Bunjac iz Živog zida u stanci je govorio o deložacijama te kazao kako su njegovi kolege Ivan Pernar i Ivan Vilibor Sinčić na terenu i pokušavaju spriječiti jednu deložaciju.

Samo sat kasnije Pernar se pojavio u Saboru i 'iz čista mira' došao za govornicu tijekom rasprave o Zakonu o regionalnom razvoju te počeo govoriti o deložacijama. 'O ovom trenutku deložirana je obitelj Gračanin', počeo je govoriti Pernar, no predsjedajući Milijan Brkić pokušao ga je smiriti i zaustaviti jer mu nije dao riječ.

'Može vas sve sram biti', viknuo je Pernar i napustio govornicu.

'Zbog višestruke povrede Poslovnika određujem vam udaljenje sa sjednice', kazao je Brkić Pernaru, no kada je zastupnik Živog zida ponovno krenuo prema govornici, Brkić je promptno odredio stanku kako bi se situacija smirila.

Po povratku sa stanke Brkić se ispričao SDP-ovom Alenu Prelcu, koji je bio usred replike kada je Pernar stigao za govornicu. 'Imamo emotivne i strastvene zastupnike koji ne kontroliraju svoje emocije, koje su legitimne', poručio je Brkić.

  • +38
Sva lica Ivana Pernara Izvor: Pixsell / Autor: Patrik Macek