KOLEKCIJA RADNICA KAMENSKOG

Žena je jednako lijepa s 18 i 60

27.09.2014 u 18:41

  • +6

Modna revija "Jednako lijepa"

Izvor: Pixsell / Autor: Borna Filic

Bionic
Reading

Članice udruge "Kamensko" danas su na zagrebačkom Cvjetnom trgu održale modnu reviju pod sloganom "Jednako lijepa", u sklopu Susedgradskih jeseni, upravo na današnji datum, kako bi podsjetile na 27. rujna 2010. kad je njihova tekstilna tvornica otišla u stečaj, a tekstilne radnice ostale bez zaposlenja.

"Prije godinu dana, sličnu reviju imali smo u KIC-u u Preradovićevoj ulici i tada smo obećale da će sljedeća revija biti na Cvjetnom trgu kako bi svi koji to žele mogli doći i uživati u našim kreacijama koje smo napravili od doniranih materijala", rekla je Đurđica Grozaj u ime udruge "Kamensko".

Rekla je kako se modna revija održava pod sloganom "Jednako lijepa" jer su htjele pokazati da su žene od 18 godina i od 60 godina jednako lijepe.

"Na reviji su žene nosile novu žensku kolekciju. Bila je tu pletena odjeća, odjeća za svečane prilike, za sva četiri godišnja doba", navela je Grozaj i dodala da su reviju nosile njihove djelatnice, polaznice kreativnih radionica i žene koje su bile uz njih dajući svoj doprinos njihovoj borbi za radnička i ljudska prava.

"To im je i naše 'hvala' kako bi imale svojih pet minuta i pokazale kako su lijepe i posebne", kazala je Grozaj.

Udruga "Kamensko" danas ima šest zaposlenica, tekstilnih radnica, kojima treba još malo do mirovine, a imaju, kaže Grozaj, i nekoliko njih na stručnom usavršavanju. "Sve možemo učiniti, ali samo - zajedno", poručila je.

Večeras će se na Vrapčanskoj aleji također održati modna revija udruge Kamensko.

Udrugu "Kamensko" osnovale su krajem 2011. otpuštene tekstilne radnice propale industrije "Kamensko" sa svrhom zajedničkog djelovanja i međusobne podrške u egzistencijalnoj i emotivnoj krizi. Riječ je o ženama u dobi iznad 50 godina, tekstilnim radnicama, koje posjeduju niz vještina, od osmišljavanja modela i krojenja do šivanja.