reljkovićeva ulica

[VIDEO/FOTO] Kultna tvornica Kamensko pretvara se u prah: Na ovoj atraktivnoj lokaciji u Zagrebu niknut će luksuzni stambeno-poslovni kompleks

05.07.2021 u 10:45

Bionic
Reading

Zgrada bivše tvornice Kamensko u centru Zagreba u Reljkovićevoj ulici ovih dana pretvara se u šutu. Rušenje tvornice, čija je propast bila duga i bolna, posljednji je simboličan čin. Na njezinu mjestu niknut će stanovi

Bivša tvornica tekstila nakon stečaja brisana je iz poslovnih knjiga 2017. godine. Sada se s lica zemlje briše i sama zgrada.

Izvor: Pixsell / Autor: Sanjin Strukić/PIXSELL

Na toj će atraktivnoj lokaciji tvrtka Alfa stan graditi stambeni kompleks jer je zemljište prodano na dražbi.

Upravo su radnice Kamenskog, čija je dugogodišnja borba za spas radnih mjesta punila medijske stupce prije više godina, upirale prstom u tadašnje vlasnike tvornice, za koje su smatrale da im je jedini interes upravo spomenuto atraktivno zemljište u Zagrebu.

Tvrtku nisu uspjele spasiti, ona je otišla u stečaj, a na ovom će zemljištu niknuti luksuzni stambeno-poslovni kompleks.

Alfa stan spominjala se i lani i to u kontekstu afere Janaf. Naime milijun eura u gotovini, koje se povezivalo s bivšim šefom Janafa Draganom Kovačevićem, nađeno je u garaži vile direktora Alfa stana.

  • +9
Rušenje zgrade Kamenskog u Zagrebu Izvor: Pixsell / Autor: Sanjin Strukic/PIXSELL