PODIGNUTA OPTUŽNICA

Žena iz Kaštela nije vodila dijete na druženje ocu u zatvor; sada bi i ona mogla završiti iza rešetaka

10.12.2019 u 10:12

Bionic
Reading

Centar za socijalnu skrb iz Kaštela podigao je kaznenu prijavu protiv Kaštelanke (29) jer nije petogodišnje dijete vodila u posjet njegovu ocu (33) u zatvor na splitskim Bilicama

Slobodna Dalmacija navodi da je Općinsko državno odvjetništvo u Splitu zatražilo za mladu majku tri mjeseca uvjetnog zatvora uz rok kušnje od godine dana ako prizna krivnju i prihvati kaznu bez provođenja suđenja. Ukoliko se odluči braniti i negirati počinjenje kaznenog djela, 29-godišnjakinja će morati na optuženičku klupu Općinskog suda u Splitu, ali u tom slučaju tužiteljstvo traži dvostruko višu kaznu.

Prema navodima iz kaznene prijave, Kaštelanku se tereti da njihovo zajedničko dijete ne dovodi u zatvor u Splitu jednom mjesečno na susrete i druženja s njegovim ocem, i to prve ili treće nedjelje u mjesecu, u trajanju od 30 minuta u službenim prostorijama zatvora, kako je određeno navedenom presudom iz 2016. godine. Time je počinila kazneno djelo protiv braka, obitelji i djece – neprovođenje odluke za zaštitu dobrobiti djeteta, stoji u optužnici. Pravo na viđanje jednom mjesečno u trajanju od 30 minuta otac ima sukladno pravomoćnoj odluci Općinskog suda u Splitu iz 2016. godine.