TURISTIČKI POTENCIJAL

Želite u prirodu? Napravite 'Đir po Kupi': Promotivni safari raftinzi u Kamanju i Žakanju

29.07.2021 u 15:43

Bionic
Reading

Pod nazivom "Đir po Kupi", u Kamanju i Žakanju održat će se promotivni safari raftinzi s popratnim zabavnim događanjima, a radi promoviranja prirodnih ljepota i turističkog potencijala Kupe i tog kraja te poticanja na aktivan odmor i boravak u prirodi

Također, lokalno stanovništvo želi se potaknuti na kreiranje turističkih ponuda. Događanje će biti u općinama kroz koje prolazi Kupa koja je na tom mjestu sama granica sa Slovenijom.

U subotu, 31. srpnja u Kamanju te u srijedu 4. kolovoza u Žakanju, održat će se safari rafting, odnosno lagana vožnja čamcima jer zbog niskog vodostaja ljeti nije moguće održavanje adrenalinskih i brzih raftinga. Vožnja će trajati od 15 do 18 sati.

Okupljanje u Kamanju bit će 31. srpnja u 14 sati na plaži '"Petrinski kut", a nakon đira po Kupi sudionici će se moći okrijepiti roštiljem i hladnim pićem, a svoje proizvode izložit će i lokalni OPG-ovi. Odmah nakon đira u 21 sat Općina Kamanje u suradnji s Kino klubom Karlovac organizira gledanje filma "Ledena cesta". To je već peta godina da općina organizira projekciju filma na otočiću koji se nalazi u samom središtu rijeke Kupe.

Okupljanje u Žakanju bit će 4. kolovoza u 14 sati, a nakon vožnje održat će se afterparty uz Kupu na novouređenom kupalištu, jednom od nekoliko njih koje je uredila općina, a za dobru zabavu obećala je i dolazak tamburaša. Na štandovima će svoje proizvode ponuditi lokalni OPG-ovi.

Za djecu će se oba dana od 15 do 18 sati održati besplatne edukativne radionice pod nazivom "Potraga za potonulim blagom". U Kamanju na plaži Petrinski kut, a u Žakanju na plaži Jurovo, mali istraživači moći će se upustiti u uzbudljivu arheološku potragu.