'sve radikalniji'

Zekanović: Djeca na školske e-mailove dobivaju poruke da sudjeluju u LGBTRQ aktivizmu

11.11.2020 u 15:02

Bionic
Reading

Saborski zastupnika Hrvoje Zekanović (Klub Hrvatskih suverenista) ustvrdio je srijedu da djeca u dobi od 10 do 12 godina na školske e-mailove dobivaju poruke jedne udruge koja ih poziva da sudjeluju u LGBTRQ aktivizmu, ocijenivši to problematičnim

"Imamo sve radikalniju LGBTRQ propagandu”, izjavio je Zekanović u Saboru u slobodnom iznošenju stajališta.

Kaže da svatko može biti homoseksualac, lezbijka ili transseksualac ako to izabere, ali problem je ako se taj svjetonazor na perfidan način nameće djeci. Pita odakle pravo ikome da se na školske e-mailove djeci šalju takvi materijali.

Zekanović ističe da odgojni sadržaji moraju biti u skladu sa svjetonazorom obitelji, pa ne dolazi u obzir da se nekome nameće LGBT ideologija .

"Kada bi netko djecu liberala, globalista ili ljevičara pokušao na silu odvesti na nastavu vjeronauka siguran sam da bi se roditelji pobunili, kada bi netko plasirao na njihove školske e-mailove sadržaje koji propagiraju nauk Katoličke crkve, siguran sam da bi se kolege iz lijevo-zelenog bloka digli”, rekao je Zekanović zatraživši odgovore od ministra znanosti i obrazovanja Radovana Fuchsa.

Sandra Benčić (Klub zeleno-lijevog bloka) apelirala je u slobodnom govoru još jednom na Vladu da promjeni model upravljanja koronakrizom i unutar Stožera civilne zaštite razdvoji razine donošenja odluka epidemiologa od političke razine.

Gubi se povjerenje građana u upravljanje koronakrizom

Ocijenila je da se zato što ne postoji jasna odgovornost za poteze Vlade i Stožera, za koje mnogi znanstvenici i stručnjaci govore da su opasni, gubi povjerenje građana u upravljanje koronakrizom.

"Ne znamo je li premijer Plenković, Capak ili Božinović odgovaran za odluke koje stvaraju iznimke od primjene epidemioloških mjera. Primjerice, iznimka za slavlje Torcide u Splitu ili kao što se predviđa iznimka za Vukovar", kazala je.

Ističe da su svjesni značaja Kolone sjećanja u Vukovara ali prioritet treba biti zdravlje građana.

"Ako želimo zaštiti građane, onda određena ponašanja moraju vrijediti uvijek i za sve. Ako omogućimo velika okupljanja zato što se radi o nekom posebnom danu, onda sve što rade drugi građani, sve što rade oni koji ne mogu na posao ili djeca koja su u samoizolaciji i nisu na nastavi, u jednom danu pada u vodu", ustvrdila je Benčić.

Apelirala je da se mjere vežu uz jasne indikatore broja zaraženih i projekcije broja hospitalizacija, te predložila članovima Znanstvenog vijeća da istupaju u javnosti kao kolektiv, a ne pojedinačno s divergentnim stavovima.

Nikola Grmoja (Most) pozvao je pak Poreznu upravu da stornira rješenja o uplati razlike doprinosa za 2019. godinu za mikropoduzetnike početnike kako bi im se dala prilika da prebrode krizu.