NAKON GROBARSKE AFERE

Zbog zlata s leševa, otkupljivači pooštrili osiguranje

18.02.2013 u 19:43

Bionic
Reading

Osječani još uvijek s nevjericom prepričavaju aferu o grobarima i krađi zlata pokojnika. Grobari su dobili otkaze, a samim tim i mogućnost izlaska iz zatvora jer ne mogu ponoviti to kazneno djelo. No otkako se klupko počelo odmotavati, s dozom zadrške gledaju se i otkupljivači zlata

Upravo oni bili su ti koji su prokazali grobare i to, kako se u kuloarima može čuti, zbog neugodnog mirisa zlata. Iako su u ovoj priči trebali ispasti heroji, stopirajući nedozvoljenu trgovinu zlatom, neslužbeno doznajemo da se stanice za otkup, a koje su istovremeno i prodavaonice zlata, sumnjiče da u prodaji nude zlato pokojnika.

Svaki otkupljivač koji je uputio prijavu treba biti ponosan na sebe. Mi smo od početka odlučili ne izlaziti s informacijama, no činjenica je da imamo više štete nego što bismo trebali imati, to više što nismo rekli ni da se to dogodilo u našoj, a ni u bilo kojoj drugoj stanici za otkup zlata', rekla je za Glas Slavonije Ivanka Rade iz marketinga Argentuma.

I kod drugih otkupljivača zlata koji su ujedno i prodavatelji toga nakita doznajemo da su pod povećalom zbog sveopće fame kako je u prodaji i zlato skinuto s pokojnika. Svi oni odreda tvrde da je strah građana posve neopravdan, a da bi dokazali svoju dugogodišnju praksu otkupa legalno' stečenoga zlata, neki otkupljivači pribjegli su dodatnom osiguranju.

Ivanka Rade tako kaže da pri otkupu čine i više nego što im zakon nalaže pa ne samo da ne otkupljuju zlato od maloljetnika nego policiji prijavljuju sumnjive predmete. No, tko je bio baš taj koji je prokazao osječke grobare, javnosti još nije poznato.