uklanjanje vozila

Na autocesti A1 kolona 13 kilometara, otkriveno zašto se zapalio kamion

03.08.2023 u 16:09

Bionic
Reading

Zbog uklanjanja zapaljenog teretnog vozila i sanacije kolnika na autocesti A1 Zagreb-Ploče-Karamatići između čvorova Ogulin i Brinje u smjeru Dubrovnika još se vozi jednim trakom u koloni dugoj oko 13 kilometara

Kolona u smjeru Dubrovnika nastala je nakon što se, po podacima karlovačke policije, oko 8,30 sati zapalio kamion na zaustavnoj traci, 600 metara prije odmorišta Modruš. Promet se odvijao pretjecajnim trakom, no zbog velikog izdimljavanja oko devet sati bio je i obustavljen.

Više nema kolona između čvorova Perušić i Gospić u smjeru Zagreba, koje su se stvarale zbog prmetne nesreće.

Zbog prometne nesreće na čvoru Novigrad u smjeru Zagreba vozila su na zaustavnom traku a kolona je oko tri kilometra.

  • +9
Požar na A1 Izvor: Pixsell / Autor: Marko Prpic/PIXSELL

Zbog predmet na kolniku na autocesti A6 u tunelu Tuhobić u smjeru Rijeke vozi se jednim trakom uz ograničenje brzine 60 kilometara na sat.

Kolnici su mjestimice mokri ili vlažni i skliski. Pojačan je promet na gradskim cestama i obilaznicama, autocestama u smjeru mora i unutrašnjosti, cestama u priobalju, povremeno u pojedinim trajektnim lukama i pristaništima i na graničnim prijelazima, izvijestio je u četvrtak popodne HAK.

Kamion s prikolicom koji je u četvrtak ujutro izgorio na autocesti A1 kod Modruša, što je dovelo do kilometarskih kolona u smjeru Dubrovnika, zapalio se zbog tehničkog kvara, utvrdila je karlovačka policija.

Policija je dojavu o požaru na autocesti u Modrušu dobila oko 8,30 sati nakon čega su na mjesto događaja upućeni vatrogasci, ophodari i policija.

Zbog uklanjanja kamiona, čiji je vozač prošao neozlijeđen, promet se tim djelom autoceste satima odvija u kilometarskim kolonama.

Po podacima HAK-a na autocesti A1 Zagreb-Ploče-Karamatići između čvorova Ogulin i Brinje u smjeru Dubrovnika vozi se jednim trakom u koloni dugoj oko 13 kilometra.