stanje u prometu

Zbog tri prometne nesreće problemi na državnim cestama, na Lučkom kolona

13.07.2019 u 16:52

Bionic
Reading

Hrvatski autoklub u svom izvještaju u 16.45 javlja kako je zbog tri prometne nesreće promet otežan ili prekinut i to na državnim cestama 1,5 i 6. Gužve su zbog smjene turista na naplatnim postajama Lučko i to u smjeru Zagreba

Zbog prometnih nesreća na DC1 u mjestu Točak i na DC5 u mjestu Gornje Bazje, vozi se jednim trakom, naizmjence, a na DC6 u mjestu Crevarska Strana u općini Gvozd promet je prekinut.

Povećana je gustoća prometa na autocestama A1 Zagreb-Split-Ploče i A6 Rijeka-Zagreb, povremeno u oba smjera. Zbog velike gustoće prometa povremeno se vozi u kolonama u pokretu u blizini odmorišta i čvorova uz moguće kraće zastoje pa vozače pozivamo na dodatan oprez i održavanje sigurnosnog razmaka između vozila.

  • +6
Poginula jedna osoba u sudaru automobila i kamiona u Točku kod Slunja Izvor: Pixsell / Autor: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL

U kolonama u pokretu sa kraćim zastojima vozi se u smjeru Zagreba između čvora Karlovac i naplatne postaje Lučko,

Na naplatnim postajama Lučko u smjeru Zagreba kolona je duga oko 3 km, a na Demerju 2 km. Na naplati Lučko u smjeru mora nema dužih čekanja.

  • +2
Gužva na Lučkom Izvor: Cropix / Autor: Zeljko Puhovski / CROPIX

Na zagrebačkoj obilaznici povećana je gustoća prometa između čvorova Jankomir i Buzin u smjeru Lipovca, kolona vozila duga je oko 3 km. 

Povećana gustoća prometa na državnoj cesti DC102 kod Krčkog mosta u oba smjera.

Na pojedinim dionicama autocesta te državnih i ostalih cesta u tijeku su radovi na obnovi i izgradnji kolnika ili redovitog održavanja, pa vozače pozivamo na dodatni oprez i strpljenje te poštivanje privremene prometne signalizacije i ograničenja brzine u zoni radova.

U prometu je svakodnevno veliki broj biciklista, mopedista i motociklista. Vozače ostalih vozila upozoravamo da prilikom uključivanja u promet, prestrojavanja, pretjecanja, obilaženja, polukružnog okretanja ili skretanja pripaze upravo na ovu kategoriju sudionika u prometu te im ne oduzimaju prednost prolaska na raskrižjima. Bicikliste, mopediste i motocikliste također podsjećamo da poštuju prometne propise i ograničenja brzine.