hak upozorava

Zbog prometne nesreće bio prekinut promet na A1 kod Zadra

28.09.2023 u 11:39

Bionic
Reading

Prema izvještaju HAK-a, prometne nesreće i radovi otežavaju promet na pojedinim dionicama cesta

Zbog prometne nesreće bio je prekinut promet na autocesti A1 Zagreb-Ploče-Karamatići između čvora Zadar istok i čvora Benkovac (na 263+000 km) u smjeru Dubrovnika. Nakon nekog vremena promet je uspostavljen, no HAK upozorava da se vozi jednim prometnim trakom.

Na autocesti A3 Bregana-Lipovac kraj čvora Slavonski Brod istok (između 221+000 km i 222+000 km) u smjeru Lipovca uočen je pas. Vozi se uz ograničenje brzine 60 km/h.

Zbog vjetra na Jadranskoj magistrali (DC8) između Novog Vinodolskog i Senja te Karlobaga i Svete Marije Magdalene zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp-prikolicama i motocikle (I. skupina vozila).

Kolone i povremeni zastoji su:

  • na državnoj cesti Karlovac-Slunj (DC1) zbog radova u mjestu Tušilović;
  • na Jadranskoj magistrali (DC8) kod Solina i Stobreča prema Splitu.

Zastoji su povremeno na dionicama cesta gdje traju radovi te na gradskim prometnicama. Vozače se upozorava da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama.

Međunarodna biciklistička utrka CRO RACE 2023. vozi se danas (28.rujna) od 13:00 do 17:30 dionicom Otočac-Opatija na cestama: Otočac-Melnice-Vratnik-Senj-Novi Vinodolski-Bribir-Grižane-Križišće-Praputnjak- Krasica-Sv. Kuzam-Kukuljanovo-Drage-Čavle- Svilno-Orehovica-Rijeka-Preluk-Opatija.