JASAN KRITERIJ

Zbog pogoršanja epidemiološke situacije, zabranili ulaz Hrvatima i uveli samoizolaciju za povratnike s ljetovanja

  • Autor: S. S.
  • Zadnja izmjena 20.07.2020 12:12
  • Objavljeno 20.07.2020 u 10:02
Litva

Litva

Izvor: EPA / Autor: VALDEMAR DOVEIKO

Ministarstvo zdravstva Litve proširilo je popis zemalja čiji državljani zbog koronavirusa ne smiju ući u tu državu. S obzirom na pogoršanu epidemiološku situaciju, građanima Hrvatske od danas je zabranjen ulazak u Litvu, dok se građani Litve prilikom povratka iz Hrvatske stavljaju u izolaciju na 14 dana

Ista mjera već ranije određena je za Luksemburg, Švedsku, Portugal, Bugarsku i Rumunjsku, a od ponedjeljka, osim za Hrvatsku, isto vrijedi još i za Island te Španjolsku. Ipak, povratnici s ljetovanja u Hrvatskoj moraju u izolaciju, dok je onima koji stižu iz Islanda i Španjolske izolacija samo preporučena.

Novi popis na snazi je od ponedjeljka, 20. srpnja, a bit će ponovno revidiran idućeg tjedna.

Ministarstvo zdravstva podsjeća da se ova procedura odnosi samo na građane Europskog ekonomskog područja (EEA), Švicarsku i Ujedinjeno Kraljevstvo.

Mjera samoizolacija za povratnike iz Litve uvodi se za države s više od 25 slučajava zaraze koronavirusom na 100.000 stanovnika u posljednjih 14 dana.

Litva: Popis rizičnih zemalja

Litva: Popis rizičnih zemalja

Izvor: Screenshot / Autor: Vlada Litve

Litva ima 2,7 milijuna stanovnika, a dosad je registrirala ukupno 1947 slučajeva zaraze koronavirusom, uz porast u prošlom tjednu. Od posljedica Covida-19 u Litvi je umrlo 80 ljudi.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!