porast incidencije

Zbog pogoršane epidemiološke situacije u Konavlima od ponedjeljka nastava online

19.02.2021 u 13:41

Bionic
Reading

Dubrovačko-neretvanska županija, s obzirom na pogoršanje epidemiološke situacije u Konavlima, a u koordinaciji sa županijskim Stožerom civilne zaštite i Zavodom za javnom zdravstvo te na zahtjev same općine Konavle, kao osnivač osnovnih škola dala je preporuku tamošnjim ravnateljima da od ponedjeljka 22. veljače, sve konavoske škole primjenjuju model C, odnosno da učenici pohađaju nastavu online

Prema posljednjim dostupnim podacima županijskog Zavoda za javno zdravstvo, 14-dnevna kumulativna incidencija na 100 tisuća stanovnika u općini Konavle narasla je sa 128 (23. siječnja) na 1.108 (19. veljače). Istovremeno, u Dubrovačko-neretvanskoj županiji današnja incidencija je 309.

'Sve ostale općine i gradovi u našoj županiji na današnji dan imaju incidenciju ispod 500. Također, općina Konavle kao osnivač vrtića, u svrhu sprječavanja širenja COVID-19, donijela je odluku o njihovu zatvaranju od subote 20. veljače. Mjere će na snazi biti do 28. veljače kada će se preispitati sukladno epidemiološkoj situaciji', poručili su iz Dubrovačko-neretvanske županije.

U Dubrovačko-neretvanskoj županiji u posljednja 24 sata zabilježena su 44 nova slučaja zaraze koronavirusom (24 utvrđeno brzim antigenskim testom). Radi se o 25 osoba iz Dubrovnika, 17 iz Konavala te dvije iz Župe dubrovačke.

Ukupno je zaraženo 16 muških i 28 ženskih osoba, a 27 ima utvrđenu epidemiološku vezu.

Izliječeno je 25 osoba: 14 iz Dubrovnika, pet iz Konavala, po dvije iz Metkovića i Župe dubrovačke te po jedna iz Blata i Korčule.

U posljednja 24 sata obrađen je 231 uzorak, a od početka pandemije analizirano je ukupno 42 328 uzoraka. U OB Dubrovnik hospitalizirana je 31 osoba pozitivna na koronavirus. Tri pacijenta zahtijevaju intenzivnu skrb, od kojih su dva na invazivnoj ventilaciji.

U samoizolaciji je 861 osoba, a u posljednja 24 sata zabilježena su tri kršenja mjere samoizolacije (dva na granici). Od početka pandemije zabilježena su 352 kršenja mjere samoizolacije.

Stožer civilne zaštite Dubrovačko-neretvanske županije i dalje apelira na građane da se drže svih propisanih mjera od strane Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo i Stožera civilne zaštite RH.