SUKOB NA TWITTERU

Zbog Orbana planula svađa između SDP-a i Ruže Tomašić

12.09.2018 u 17:17

Bionic
Reading

Iako je Europski parlament velikom većinom podržao izvještaj o Mađarskoj, protiv su glasali neki od hrvatskih europarlamentaraca. Među njima je bila i Ruža tomašić, koju su na Twitteru zbog toga prozvali SDP-ovci

'Europski parlament danas je ogromnom većinom glasovao protiv mađarskog premijera Orbana, koji svojim idejama i postupcima krši temeljna ljudska prava i europske vrijednosti. U obranu njegove politike stali su zastupnici HDZ-a, Marijana Petir i ruža Tomašić', stoji na službenom SDP-ovom Twitteru.

No, vrlo brzo stigao im je odgovor od Ruže Tomašić. 'Nisam stala u obranu Orbanove politike, nego nacionalnog suvereniteta. I u ovom i u drugim sličnim slučajevima ja branim princip. Razumijem da je SDP-u to čudno jer oni nikakvih principa nemaju', odgovorila je na Twitteru.

Ni u SDP-u nisu ostali dužni. 'Osoba koja je promijenila toliko stranaka, pozivala na čišćenje RH od Srba, kojoj je Hrvatska samo za Hrvate a svi ostali su gosti, koja je najglasnije zagovarala neulaženje u EU, a potom prvom prilikom pohitala u Brisel, svakako nas može mnogo toga naučiti o principima', poručili su.

'Oglašavaju se o radu EP-a, a pojma nemaju da je to predstavničko tijelo svih građana. Pa tako u njemu sjede i zastupnici koji dijele drukčiju viziju Europe. Sve bi oni to po dobrom starom komunističkom običaju zabranili. Dozvoljena su samo ona stajališta koja Partija odobri', uzvratila je Tomašić.

'O istom predstavničkom tijelu koje je danas odlučilo da je bilo dosta toleriranja netolerancije? Čini se da većina Europe zna što to predstavlja, samo vi ne', kazali su pak na Twitteru SDP-ovci.

  • +7
Ruža Tomašić Izvor: tportal.hr / Autor: Matej Grgić