NEVOLJE U PROMETU

Zbog olujnog vjetra i snježne vijavice zatvorene brojne ceste

21.03.2018 u 07:26

Bionic
Reading

Snijeg pada u Lici, Gorskom kotaru, Slavoniji, središnjoj Hrvatskoj i Dalmaciji. Mokri i skliski kolnici u većem dijelu zemlje stvaraju velike probleme u prometu, javlja Hrvatski autoklub

Zbog prometne nesreće na državnoj cesti DC3 u mjestu Svilno vozi se jednim trakom usporeno.

Zbog snježne vijavice za sav promet zatvorene su: autocesta A1 između čvorova Sveti Rok i Posedarje (22:40), autocesta A6 Rijeka-Zagreb na dionici Kikovica-Delnice; državna cesta DC1 Ondić-Gračac-Knin; državna cesta DC54 Maslenica-Zaton Obrovački (zbog bure); državna cesta DC8 Jadranska magistrala između Senja i Svete Marije Magdalene; državna cesta DC218 Dobroselo-Mazin-Bruvno; Paški most, ŽC5203 Dobroselo-Brotnja.

>>> VREMENSKU PROGNOZU za danas i ostatak tjedna pročitajte OVDJE.

  • +34
Snijeg i danas pada diljem Hrvatske Izvor: Cropix / Autor: Ronald Gorsic / CROPIX

Zbog olujnog vjetra samo za osobna vozila otvorene su: autocesta A6 Rijeka-Zagreb na dionici Čavle-Kikovica; autocesta A7 na dionici Draga-Šmrika; Jadranska magistrala (DC8) između Bakra i Senja; riječka obilaznica na dionici čvor Škurinje-čvor Orehovica; državna cesta DC25 Gospić-Karlobag, LC58107 Kraljevica-Križišće. Zbog jakog vjetra na Krčkom mostu promet je zabranjen za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle (I. skupina).

  • +4
Vremenska prognoza Izvor: DHMZ / Autor: DHMZ

Zbog jakih udara vjetra na dionici državne ceste DC1 Borje-Klapavica vozače pozivamo na dodatni oprez. Snijeg pada u Lici, Gorskom kotaru, Slavoniji, središnjoj Hrvatskoj i u Dalmaciji, a mokri su i skliski kolnici u većem dijelu zemlje. Zbog niskih temperatura moguća je poledica, osobito na mostovima i nadvožnjacima u unutrašnjosti. Na cestama u gorju i duž Jadranske magistrale (DC8) veća je opasnost od odrona. HAK upozorava vozače da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama te ne kreću na put bez zimske opreme.

Prije odlaska na put detaljno se informirajte na stranicama HAK-a.