autocesta a1

Zbog jakog vjetra kod tunela Sveti Rok vozi se uz ograničenje od 60 kilometara na sat

28.06.2019 u 08:16

Bionic
Reading

Zbog jakog vjetra na autocesti A1, između vijadukta Božići i tunela Sveti Rok vozi se uz ograničenje brzine od 60 km na sat, izvijestio je u petak ujutro Hrvatski autoklub (HAK)

Na dionicama Jadranske magistrale (DC8) Bakar- Novi Vinodolski i Senj-Karlobag zbog jakog vjetra zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle (I. skupina), a na dionicama Novi Vinodolski -Senj i Karlobag-Sveta Marija Magdalena dodatno je zabrana za dostavna i vozila s natkrivenim teretnim prostorom (I. i II. skupina).

Zbog radova zatvoren je granični prijelaz GP Goričan (do 31.srpnja). Promet se preusmjerava na GP Goričan II.

  • +35
Toplinski val u Hrvatskoj Izvor: Pixsell / Autor: Grgo Jelavic/PIXSELL

GP Dvor i Vitaljina otvoreni su samo za promet putnika i osobnih vozila.

Na GP Gunja zabrana je prometa za teretna vozila i autobuse (zbog nestabilnosti mosta).  Od 5. svibnja na GP Metković zabrana je prometa za turističke autobuse.

Zbog odluke o ograničenju prometa za teretna vozila u Sloveniji, očekuju se duža čekanja za teretna vozila, osobito na graničnim prijelazima Bregana/Obrežje i Macelj/Gruškovje.

Trajekti i katamarani plove redovito.

Do 15. rujna brzobrodska linija svakodnevno će povezivati Rijeku, otoke Krk (Krk), Rab (Lopar) i Pag (Novalja) te Zadar. Polazak iz Rijeke je svakog radnog dana u 8,15, a povratak iz Zadra u 16,15. sati. Plovit će brzi brod “Melita”, kapaciteta 180 putnika.