SAMOUBOJSTVO U ZAGREBU

Cure detalji o drami na Branimirovoj, sve je počelo još noćas oko 2.30

31.12.2017 u 09:12

Bionic
Reading

Zbog izvanredne situacije u nedjelju ujutro bio je prekinut je promet Branimirovom ulicom u Zagrebu . Muškarac je u obiteljskoj kući prijetio samoubojstvom i bombom. Unatoč višesatnim naporima policijskog pregovarača, muškarac si je oduzeo život

Izvanredno stanje koje je od ranog jutra vladalo u dijelu Branimirove ulice u Zagrebu okončano je nešto iza podneva. Nime, muškarac koji se zabarikadirao u kući i prijetio da će se ubiti te je tvrdio da ima i bombu, počinio je samoubojstvo. 

Kako Jutarnji list doznaje, policijski specijalci su ga po ulasku u kuću pronašli u beživotnom stanju.

Promet na tom dijelu bio zaustavljen u oba smjera,  a autobusi su vozili obilazno.

'Na mjesto događaja jutros oko 2.30 sati upućeni su policijski službenici nadležne policijske postaje, Interventna jedinica policije te Protueksplozijska služba kao i policijski pregovarači. Međutim, unatoč višesatnom pregovaranju i naporima policijskih službenika, 57-godišnjak je prekinuo komunikaciju u jutarnjim satima. Zbog toga su policijski službenici nasilno ušli u kuću gdje su pronašli mrtvog 57-godišnjaka. Na mjestu događaja provodi se očevid kako bi se utvrdile sve okolnosti, navodi se u priopćenju Policijske uprave zagrebačke.

Portal zagreb.info neslužbeno doznaje kako je riječ o veteranu HOS-a koji je bolovao od PTSP-a.

  • +44
Policija obustavila promet na dijelu Branimirove, muškarac prijeti samoubojstvom Izvor: Pixsell / Autor: Robert Anic/PIXSELL

 Na terenu je bila specijalna policija koja je došla u četiri kombija, a primijećeni su i pirotehničari te vatrogasci. Policijski pregovarač megafonom je pokušavao muškarca koji se barikadirao u kuću odgovoriti od samoubojstva. Pregovarač je bio u pratnji dvojice specijalaca s 'dugim cijevima'.

Zbog izvanredne situacije prekinut je promet Branimirovom ulicom u Zagrebu, od ulice Divka Budaka do ulice V. Ravnice, javlja HAK.

  • +10
Prometna policija Izvor: Cropix / Autor: Tomislav Kristo