kronični problem

Zbog gripe i manjka medicinskih sestara u dubrovačkoj bolnici se odgađaju operacije i pregledi

22.01.2019 u 15:13

Bionic
Reading

Zbog kvalitetne kontrole nad zbrinjavanjem pacijenata oboljelih od gripe i nedostatka medicinskih sestara u Općoj bolnici Dubrovnik od 23. siječnja privremeno će biti ukinuti svi hladni operativni zahvati i prijem pacijenata na unaprijed dogovorene pretrage na svim odjelima, objavila je u utorak dubrovačka bolnica

Prema tvrdnji ravnatelja Marija Bekića, trenutno je u bolnici hospitalizirano nešto više od pedeset oboljelih od gripe, a nedostaje od 26 do 30 medicinskih sestara.

"Nedostatak medicinskih sestara u našoj je bolnici kroničan problem već neko vrijeme, a sad imamo situaciju da je više oboljelih pa moramo spajati odjele", rekao je Bekić.

Privremeno se spajaju Odjel za urologiju i Odjel za plastičnu kirurgiju te Odjel za opću internu medicinu i Odjel za gastroenterologiju, a sve medicinske sestre stavljaju se na raspolaganje glavnim sestrama odjela i pomoćnici ravnatelja za sestrinstvo zbog organizacije rada dok traje privremena primjena mjera.

Primjena privremenih mjera trajat će najmanje dva tjedna, odnosno do prestanka spomenutih okolnosti, poručuju iz dubrovačke bolnice.