ŠIRI SE DRUŠTVENIM MREŽAMA

Dramatična objava liječnika iz Dubrovnika: Cijepljen sam, a imam ospice. Znate li zašto?

07.06.2018 u 07:29

Bionic
Reading

Objava na Facebooku dubrovačkog liječnika Pere Markunovića, koji je zaražen ospicama unatoč činjenici da je cijepljen, za vrlo kratko vrijeme podigla je veliku prašinu i podijeljena je preko 700 puta od četvrtka navečer

Markunović je četvrti potvrđeni slučaj ospica u Općoj bolnici Dubrovnik, koji je ospice dobio nakon što je bio u kontaktu s prvim slučajem, muškarcem iz Stona koji ih je donio s Kosova.

Dubrovački liječnik piše kako je ospice dobio na dežurstvu, unatoč tome što je cijepljen. Pokušava skrenuti pozornost na ozbiljnost problema necijepljenja u Dubrovniku te cijeloj Hrvatskoj.

  • +7
Ospice Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

'Budući da sam bio cijepljen i nisam mislio da imam ospice, bio sam u kontaktu s malim bebama od dva mjeseca, trudnicama, svojim djetetom i bolesnicima u bolnici koji su sad pod rizikom da im se nešto ozbiljno dogodi jer neki roditelji (i to njih 60 posto) nisu cijepili svoju djecu i mene nije zaštitio kolektivni imunitet. Ja znam da vas puno misli da cjepivo za MO-PA-RU uzrokuje autizam, ali to nikada nitko na svijetu nije uspio dokazati. Ako već postoji medicina kojoj neki od vas očito ne vjeruju, onda vas pitam - kada dobijete jedan dan infarkt ili karcinom dojke, hoćete li isto reći da imunoterapija uzrokuje neke opskurne bolesti ili da aspirin uzrokuje sljepoću. Da vam dijete, ne daj Bože, ima leukemiju - nećete ga liječiti kemoterapijom jer ista ta kemoterapija uzrokuje druge vrste tumora?', piše između ostalog Markunović u svojoj objavi na Facebooku.