INCIDENTI NA KOSOVU

Zbog 'fajta' Srba i Albanaca blokiran dio Beča

15.10.2014 u 10:53

  • +25

Beograd: Tučnjava i neredi na utakmici Srbije i Albanije

Izvor: Reuters / Autor: Marko Đurica

Bionic
Reading

Nakon prekida nogometne utakmice u Beogradu između reprezentacija Srbije i Albanije zbog albanske zastave koja je dronom doletjela na stadion Partizana, sinoć je u Beču došlo do incidenata među navijačima tih dviju reprezentacija. Austrijska policija spriječila je veće sukobe

Skupina Albanaca okupila se u 16. bečkom okrugu u kojem se nalazi više ugostiteljskih lokala čiji su vlasnici i gosti Srbi te gađala jedan od tih objekata bocama i pirotehničkim sredstvima, javlja B92

Policija je uspjela razbiti i potjerati tu grupu, ali je potom došlo do okupljanja oko 200 Srba koji su se pokušali sukobiti s Albancima.

Sukob većih razmjera između bečkih Srba i Albanaca, koji su oštetili brojna vozila, među kojima i policijska, spriječila je samo prisutnost policijskih snaga koje su zatvorile sve prilaze do centralne ulice u toj četvrti.

U akciji sprečavanja sukoba policija je u pomoć pozvala i svoje specijalne jedinice.

Napad na srpsku crkvu na Kosovu

Petnaestak minuta nakon prekida utakmice u Beogradu, nepoznate osobe napale su crkvene prostorije u srpskom dijelu kosovske općine Orahovac.

Radio Kontakt plus javio je da su trojica albanskih mladića, uz povike 'Albanija, Albanija', razbijala boce piva o zidove srpskih kuća, ponajviše pred crkvom Uspenje Presvete Bogorodice, gdje su razderali srpsku zastavu, prenosi B92

Potom su ovećim kamenom razbili prozor svećeničkog doma pogodivši sobu u kojoj je bilo i dvoje maloljetne djece. Nitko od članova obitelji orahovačkog paroha jereja Srđana Jerinića nije ozlijeđen.

Radio Kontakt plus navodi da su Srbi, uznemireni povicima Albanaca, lomljavom stakla i vrištanjem svećenikove djece, izašli na ulicu i prisustvovali očevidu kosovske policije.