MORH

Završena obuka dragovoljih ročnika i ročnika vrhunskih sportaša

28.06.2019 u 13:31

Bionic
Reading

U vojarni '123. brigade HV' u Požegi završena je obuka 25. naraštaja ročnika na dragovoljnom vojnom osposobljavanju i 7. naraštaja ročnika vrhunskih sportaša, ukupno njih 159, priopćeno je u petak iz Ministarstva obrane RH

Obuku koja je počela 3. svibnja ove godine, završilo je ukupno 159 ročnika 25. naraštaja, od kojih je 29 ročnica i tri vrhunska sportaša - gimnastičar Tin Srbić, jedriličar Mihovil Fantela i atletičar Stipe Žunić.

Postrojenim pripadnicima Središta za temeljnu obuku i dragovoljnim ročnicima, na svečanosti u četvrtak čestitao je zapovjednik Središta za temeljnu obuku brigadir Milan Čorak.

'Nova znanja i iskustva, nadasve nova prijateljstva koja ste stekli proteklih osam tjedana, čine vas različitim od onih koji nisu doživjeli ovo iskustvo i odslužili dragovoljno vojno osposobljavanje', rekao je brigadir Čorak. Izrazio je zadovoljstvo što će mnogi ročnici potražiti svoju egzistenciju u djelatnom sastavu Oružanih snaga RH.

Na svečanosti su podijeljene su pohvale i nagrade najboljim ročnicima 25. naraštaja.

Najboljom ročnicom proglašena je Anđela Matić, a najboljim ročnikom Ljudevit Sekulić koji su za izvršavanje postavljenih zadaća pismeno pohvaljeni i nagrađeni knjigom i značkom Dragovoljni ročnik, naveli su iz MORH-a.