40 godina

Odvjetnik najavio žalbu na presudu Zavadlavu; brata odvela policija

24.10.2023 u 13:43

Bionic
Reading

Zavadlavu se sudilo zbog ubojstva Jurice Torlaka (37), Marina Bobana (25) i Marina Ožića Paića (25) koje se dogodilo u siječnju 2020. godine

U ponovljenom suđenju zbog teškog trostrukog ubojstva Filip Zavadlav (28) je u utorak na Županijskom sudu u Splitu ponovno nepravomoćno osuđen na 40 godina zatvora.

U rujnu prošle godine Visoki kazneni sud po žalbi mu je djelomično ukinuo prvu presudu zbog trostrukog ubojstva koje se dogodilo u siječnju 2020. godine u splitskom Varošu. Po toj presudi, koja je donesena u veljači 2021. godine, bio je također osuđen na maksimalnu zatvorsku kaznu od 40 godina, piše Jutarnji list.

  • +13
Završno ročište na suđenju Filipu Zavadlavu Izvor: Pixsell / Autor: Ivana Ivanovic/PIXSELL

Tijekom suđenja promijenio je nekoliko branitelja, komunicirao na talijanskom jeziku te tvrdio da nije kriv za ubojstva.

Danas je na sud došao obrijane glave, a tijekom čitanja presude kimao je glavom pokazujući neodobravanje brojem godina koje je dobio.

Sutkinja Višnja Strinić pola je sata čitala obrazloženje nepravomoćne presude, a po završetku se Zavadlav pokušao javiti za riječ digavši dva prsta u zrak: ‘Gotovo je. Ne možete‘, kratko mu je poručila sutkinja Strinić.

Pred zgradom suda novinare je čekao njegov brat Stanislav, ali njega je odvela policija jer je nezadovoljan što ne može ući u sudnicu šakom razbio staklo.

Odvjetnik Filipa Zavadlava, Toni Vukičević, kazao je kako će se žaliti na presudu te da je njegov klijent očekivao oslobađajuću presudu, piše Slobodna Dalmacija.