ŽIVI ZID SE PITA

Zašto kriminal u bankama Lalovac ne prijavi DORH-u?!

24.04.2015 u 13:50

Bionic
Reading

Ministar financija Boris Lalovac iznio je podatke koji upućuju na ozbiljan kriminal u poslovanju komercijalnih banaka, ali i HNB-a, pritom ne iznoseći detalje. 'Javno je priznao da ima informacije o kriminalu koji se događa u bankama, ali da je te podatke zatajio, iako ih je po zakonu morao prijaviti DORH-u', napominju u Živom zidu

Lalovac se, kažu, posljednjih dana obrušava na banke s ciljem da pred javnosti prikaže Vladu kao socijalno osjetljivu spram građana koji se nalaze u dužničkom ropstvu, za što svi znamo da nije istina.

'Pozvao je banke da objave kome su svjesno plasirale 6,1 milijardi kuna loših kredita, ili će to učiniti on, jer podatke zna. Spomenuo je i kako je 'jedna banka' otvorila d.o.o. te u njega prebacila loši portfelj od čak četiri milijarde kuna gubitka kako bi vlastito poslovanje prikazala urednim. Ministar Lalovac time je javno priznao da ima informacije o kriminalu koji se događa u bankama, ali da je te podatke zatajio, iako ih je po zakonu morao prijaviti DORH-u. Ako ministar financija prikriva kriminal u sektoru za koji je njegovo ministarstvo nadležno, postavlja se pitanje za koga on radi', kažu u Živom zidu.

Pozivaju DORH i glavnog državnog odvjetnika Dinka Cvitana da pod hitno pozove Borisa Lalovca na obavijesni razgovor i pokrene široku istragu o kriminalu koji se u komercijalnim bankama događa, ali i zataškava, već godinama. 'U toj pećini, nasuprot onome u što nas se uvjerava, ne krije se crna mačka, nego mamut', tvrde.