NOVI DETALJI UBOJSTVA

Zašto je Baraba ubio Kovu?

25.10.2012 u 10:03

Bionic
Reading

'Bilo je – ili on ili ja!', navodno je policajcima rekao 29-godišnji Ante Bilić zvani Baraba, boksački prvak Europe po WBO kategoriji, kojeg je splitska policija kazneno prijavila zbog ubojstva Marijana Bilića Kovačevića zvanog Kova (43)

Ubojstvo se dogodilo u utorak u Podstrani pokraj Splita. Na ispitivanju u Županijskom državnom odvjetništvu u Splitu Bilić se branio šutnjom te mu je određen istražni zatvor.'Motiv ubojstva još nije poznat', rekla je Sanja Nazlić, glasnogovornica PU splitsko-dalmatinske.

Međutim, navodno su njih dvojica, koji su se i inače družili, bili u sukobu zbog novca. Prema kuloarskim pričama, okidač koji je potaknuo perspektivnog boksačkog šampiona na suludi čin bili su zlatni lančić i sat što ga je Kova uzeo nekom njegovu prijatelju. Navodno je rekao da je o ubojstvu razmišljao desetak dana prije nego što je u sebi prelomio i odlučio ubiti.

Vjerojatno je slijedio žrtvu. Kova je u gluho doba noći došao u Popaj i kupio nekoliko boca coca-cole za svoj kafić Snoopy. Zadržao se vrlo kratko i pred kafićem je ostavio Golf s upaljenim motorom. Kada je izašao, s bocama pića u rukama, Baraba ga je dočekao i pucao. Pogodio ga je u obje noge, trbuh i glavu.

Poznato je da je imao novčanih problema. Tužio je Željka Keruma, splitskoga gradonačelnika za kojega je radio od 2007. do 2010. kao tjelohranitelj. U tužbi je naveo da mu je Kerum dužan 300.000 kuna. Navodno mu Kerum nije isplatio sponzorstva te dio plaća dok je bio zaposlenik u Nevi Kerumu d.o.o. na poslovima fizičke zaštite. Prije dvije godine požalio se da je dobio otkaz jer nije mogao pratiti Kerumov ritam do sitnih noćnih sati. Tada je imao ženu i malo dijete, a supruga mu je ponovno trudna.

Nakon ubojstva policija ga je pronašla i uhitila na Turskoj kuli. Prije nego što su ga uhitili repetirao je pištolj i prijetio da će se ubiti. Međutim, suočen s uperenim cijevima slomio se i predao, piše Večernji list