FACEBOOK JE KRIV ZA SVE

Zaprešićki vjeroučitelj autom nasrnuo na učenike

30.10.2010 u 20:11

Bionic
Reading

Iza rešetaka je završio 66-godišnji Drago Marković, vjeroučitelj Osnovne škole 'Ljudevit Gaj' u Zaprešiću koji je još u četvrtak svojim automobilom nasrnuo na skupinu učenika

Kako doznaje Novi list, tog dana oko 21 sat vjeroučitelj je izašao iz škole u kojoj radi, ušao u svoj 'fiat uno', a u idućem trenutku, iz razloga koji još nisu utvrđeni, naglo je startao i krenuo za grupom učenika ne bi li ih sustigao. Nije ga spriječio ni nogostup kojim je velikom brzinom nastavio vožnju prema grupi djece.

Papa je rekao...baci žvaku!

Marković je jedan od petero vjeroučitelja u školi 'Ljudevit Gaj'.Učenici mu očito nisu posebno skloni, pa su čak i na Facebooku osnovaligrupu o njemu, te ju isključivo koristili za ismijavanje 66-godišnjegMarkovića. Učenicima je, kako se može pročitati među komentarima ugrupi, omiljena Markovićeva poštapalica 'Zamolio bi...', a prepričana jei dogodovština: 'Drago priča: I tada je Papa rekao... (onda pogleda ujednu curu i kaže): Baci žvaku!!!'.

Svoj suludi naum nije realizirao do kraja, već se zaustavio neposredno kraj učenika. Dvoje ih je u tom času uspjelo pobjeći, dok je jednog 13-godišnjaka okrznuo automobilom. Pravim čudom dječak je zadobio samo lakše ozljede.

Pomahnitali vjeroučitelj ubrzo je i uhićen te priveden u PP Zaprešić gdje je nad njim provedeno kriminalističko istraživanje. Policajci su zaključili kako postoji dovoljno sumnje da protiv njega podnesu prijavu koja ga tereti za dva teška kaznena djela – dovođenje u opasnost života i imovine i nanošenje tjelesnih ozljeda jednom djetetu.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja osumnjičeni je odveden u Istražni centar Županijskog suda u Zagrebu, a poslije noći provedene u remetinečkom pritvoru, Marković je doveden pred dežurnog istražnog suca.

U svojoj obrani porekao je sve što mu je stavljeno na teret. Prema njegovoj verziji događaja nikakvog pokušaja gaženja djece nije bilo, niti je suludo vozio, s ciljem da učenike zastraši.

No, kako bi se čula i priča učenika čije je živote vjeroučitelj prema prijavi ugrozio, istražni sudac odredio je vjeroučitelju zadržavanje u pritvoru.