DOBAR ULOV

Zaplijenjena droga vrijedna 660 tisuća kuna

22.08.2013 u 15:30

Bionic
Reading

Splitska i sinjska policija u četvrtak se pohvalile hvatanjem četvorice muškaraca od kojih su oduzeli drogu vrijednu preko 660 tisuća kuna, oružje i rezani duhan. Dvojicu su uhvatili na području Omiša; 36-godišnjaka i dvije godine starijeg mu partnera u zločinu zatekli su u Audiju i Hyundaiju. Drogu su držali u autu; mlađi je predao 1.2 kilograma amfetamina, 26 grama kokaina te 178 grama droge MDMA.

To je sve čuvao automatskom puškom i pištoljem, koje je ilegalno posjedovao, dok je sa sobom nosio i pribor za vaganje i pakiranje opijata. Tridesetosmogodišnjaku je nađeno 2.17 kilograma amfetamina.

Utvrđeno je kako su drogu namjeravali raspačati na području Splitsko-dalmatinske županije, a vrijednost zaplijenjenih supstanci na ilegalnom se tržištu procjenjuje na preko 600 tisuća kuna. Obojica su u pritvoru, čeka ih ispitivanje Državnog odvjetništva, piše Dalmacija News

Ilija Patrun
, načelnik Prve poicijske postaje Split upoznao je javnost pak sa hvatanjem 44-godišnjaka koji je splitskim policajcima pokušao pobjeći sa rezanim duhanom.

'Četrdesetčetverogodišnjak je u srijedu ujutro zatečen na ulici u Splitu, pokušao je pobjeći ali su ga naši djelatnici uhvatili. Kod njega je pronađeno i oduzeto 11 PVC vrećica sa više od 2.7 kilograma rezanog duhana skrivenog u torbi koju je imao sa sobom. Obavljena je i pretraga garaže koju osumnjičeni koristi gdje je pronađen još 91 kilogram rezanog duhana čija se ukupna vrijednost na ilegalnom tržištu cijeni na oko 30 tisuća kuna', istaknuo je Patrun.

Na koncu, također u srijedu, u Sinju je tijekom rutinske kontrole zaustavljen Mercedes za čijim je upravljačem sjedio 40-godišnjak. Na stražnjem sjedištu bila je plastična vrećica sa 630.2 grama trave koju je vozač dragovoljno predao.

Usto je policajcima i ljubazno ustupio i pištolj Erma Verke 6.35, za koji nije imao dozvolu, kao i digitalnu vagu. Vrijednost trave procijenjena je na preko 30 tisuća kuna.