BIJEG U MORE

Zapalio se katamaran kod Dubrovnika

10.06.2014 u 15:17

Bionic
Reading

U tijeku je akcija spašavanja nautičara s katamarana koji se zapalio na 20 milja od Dubrovnika, javlja Dubrovački vjesnik. Doznaje se da su putnici s katamarana, kad su uočili požar na brodu, u more spustili gumenjak, ukrcali se i plove prema Dubrovniku

Dok se zapaljeni katamaran gasi, brodolomnike je preuzeo brod za spašavanje, javlja Dubrovački vjesnik.

U priopćenju Ministarstva prometa navode kako je 'MRCC Rijeka u 10:55 primio poziv pogibelji s katamarana 'MOHE' na poziciji cca 14 NM južno od Cavtata. Na plovilu dužine 16 m nalazila su se dva Austrijanca (vlasništvo jednog od njih Herbert Heidenger). Zbog njima nepoznatog razloga došlo je do požara na katamaranu, a oni su se prekrcali na pomoćni gumenjak s motorom. U operaciju traganja i spašavanja MRCC Rijeka je odmah uključio brod LK DB 'Danče', avion Obalne straže 'Pilatus' i brod pomorske policije 'Sv. Mihovil' koji je isplovio s vatrogascima. Moramo napomenuti da unesrećeni nisu znali svoju točnu poziciju, budući im je GPS bio u kvaru, kasnije se ispostavilo da je pozicija cca 20 NM južno od Cavtata, u ZERP-u RH. Ljudi su spašeni u 12:48 sati i prekrcani na policijsko plovilo 'Sv. Mihovil'. Na poziciji je i plovilo LK DB, a u pripravnosti je i posada remorkera JPS-a 'Antares', budući da katamaran nije potonuo, već je okrenut naopako', navodi se u priopćenju.

Požar još traje, brodovi policije i LK DB sudjeluju u njegovu gašenju. Očevid je u tijeku, informacije su za sada neslužbene, ali kaže se kako nema ozljeđenih, kao ni onečišćenja mora.