intervencija vatrogasaca

[VIDEO/FOTO] Izgorjela jahta kod Biograda na Moru, osmero Austrijanaca spasilo se skokom u more

27.06.2021 u 11:31

Bionic
Reading

Požar je izbio na jahti u nedjelju oko 10.30 sati u moru između Crvene luke i Biograda, a dojava o stradalima nema, potvrdio je oko 12h Hini Alen Rukavina iz Lučke kapetanije Zadar

'U tijeku je gašenje požara. Zasad nema dojava o stradalim osobama, posada i putnici su evakuirani. Još uvijek ne znamo tko je vlasnik glisera ni što je prouzročilo požar', rekao je Rukavina. Na mjesto događaja upućeni su policija, vatrogasci i Lučka kapetanija.

Izvor: Pixsell / Autor: Marko Dimić

S jahte se diže stup crnog dima, a prema prvim informacijama nema ozlijeđenih osoba. Više informacija trebalo bi biti poznato nakon policijskog očevida.

'Smrdi plastika i gori jahta, jako se osjeti smrad dima. Gori između Biograda i Pakoštana na kraju plaže. Trenutno sam na moru čamcem, vidim nekoliko vatrogasaca koji su na kopnu, nisu još prišli vjerovatno im nije došao brod vatrogasac. Imaju dva kamiona s rotirkama', rekao je očevidac za 24sata.

  • +28
Zapalila se jahta kod Biograda Izvor: Pixsell / Autor: Marko Dimić

Nešto kasnije, 24sata je objavio, prema informacijama iz zadarske policije, kako je na jahti bilo osam austrijskih državljana koji su se uspjeli sami spasiti.

'O uzrocima je prerano za govoriti s obzirom da gori plastika. Tek ćemo nakon što se požar skroz ugasi pristupiti očevidu', rekla je za 24sata Sonja Šušnjara iz PU zadarske te je dodala da je jahta bila u najmu u charteru.