VUKOVARSKO PRAVOSUĐE

Zamjenik državnog odvjetnika pijan zaspao na cesti

17.06.2010 u 08:47

Bionic
Reading

U Vukovarskoj Županijskoj ulici građani su nasred ceste zatekli automobil u kojem je ležao čovjek, a dojavom policiji otkrilo se da za volanom potpuno pijan spava zamjenik državnog odvjetnika u Vukovaru Emil Mitrovski, piše Večernji list

Dogodilo se to 25. svibnja oko devet sati ujutro. Policajci su u vozilu Alfa Romeo vukovarskih registracijskih pločica, zaustavljenom nedaleko od zgrade Županijskog suda, pronašli muškarca u besvjesnom stanju.

Događaj je Večernjem listu potvrdio i glasnogovornik PU vukovarsko-srijemske Krunoslav Žgela koji je rekao da su policajci u vozilu pronašli 51-godišnjeg hrvatskog državljanina koji je bio u besvjesnom stanju.

Prevezli su ga u Hitnu, jer je bio u nesvjesnom stanju pa nisu ni mogli obaviti alkotestiranje sve dok nije došao svijesti.

Kad su ga testirali imao je 2,17 promila alkohola, tvrde u vukovarskoj policiji, ali Večernjakovi izvori iz vukovarske bolnice kažu da je Mitrovskom pri ukazivanju pomoći i vađenju krvi izmjereno 3,07 promila alkohola u krvi!

Tek šest sati kasnije, kada je došao k sebi, utvrđen mu je niži stupanj alkoholiziranosti.

Mitrovski je bio zadržan na liječenju u bolnici nekoliko dana, a potom je upućen na bolovanje.

Lokalni DORH je naredio internu istragu kako bi se utvrdile sve okolnosti, a o daljnjem statusu Mitrovskoga u DORH-u i o sankcijama biti riječi kad se on vrati s bolovanja. Pokrenuta je i ocjena njegove daljnje radne sposobnosti.

Opijanje do besvijesti na Dan mladosti, doznaje Večernjak, nije prvi put zamjeniku državnog odvjetnika Emilu Mitrovskom.

'U nekoliko navrata uhvatili smo ga i da vozi u pogrešnom smjeru u jednosmjernim ulicama' – kažu vukovarski policajci napominjući da je, kad bi ga zaustavili, samo govorio 'pišite', jer je znao da neće biti kažnjen.