JOSIPOVIĆ O CURENJU INFORMACIJA

'Zakon vrijedi i za novinare'

15.09.2011 u 12:58

Bionic
Reading

'Zakon vrijedi jednako za sve: ako u njemu piše da je nešto tajno, onda tako treba i biti. To vrijedi i za novinare', komentar je predsjednika Ive Josipovića na najavljene postupke zbog curenja podataka i iskaza iz istrage o crnim fondovima HDZ-a. Novinari, dodao je, u zakonima svejedno imaju dovoljno mehanizama kako bi osigurali nesmetano i slobodno bavljenje svojom profesijom

Aferu oko crnih fondova HDZ-a Josipović nije htio komentirati ni tijekom svog posjeta Splitu, a pomalo ga je iživciralo pitanje smatra li kao pravnik da i Jadranka Kosor snosi dio odgovornosti. 'Koliko puta sam vam rekao istu stvar: mogu biti pravnik tisuću puta, no ne pada mi na pamet komentirati pravne postupke i miješati se u rad nadležnih tijela', kazao je Josipović.

Objavljeni predizborni program Kukuriku koalicije predsjednik također nije htio komentirati nijednom jedinom riječju. No zato je pohvalio reakcije i postupanje vojske i civilnih službi oko katastrofalnog požara u okolici Knina.

'Požar je došao izvana i bio je vrlo snažan, a vojnici koji su se nalazili u vojarni učinili su sve kako bi zaštitili ljude i imovinu. Najvažnije je da nije bilo žrtava. Nažalost, imamo još dosta takvih skladišta koja se nalaze u sličnim, neperspektivnim prostorima, no trebat će nam i vremena i novaca kako bismo ih sve riješili', kazao je Josipović.