BRANITELJ S OPTUŽNICE

'Zakon o ništetnosti neće pomoći braniteljima'

16.10.2011 u 17:16

Bionic
Reading

Prema riječima hrvatskog branitelja iz Vukovara Tomislava Josića, jednog od optuženih sa srbijanske optužnice, Zakon o ništetnosti, čije se izglasavanje nalazi na dnevnom redu Hrvatskog sabora, neće pomoći braniteljima.

Dvadeset od četrdeset i četvero hrvatskih branitelja čija se imena nalaze na srbijanskoj optužnici za ratne zločine, susrelo se danas u Vukovaru sa zagrebačkim braniteljem Krešimirom Krsnikom te potpisalo punomoći da ih pravno zastupa.

'Nama ne znači ništa ako smo sigurni u Hrvatskoj a izvan nje se ne smijemo maknuti. Preostaje nam jedino ovaj problem pokušati riješiti pravnim putem', kazao je branitelj Tomislav Josić.

'Postoji sporazum između dvaju državnih odvjetništva. Nastojat ćemo se prilagoditi tom sporazumu i probleme rješavati ili preuzimanjem progona u Hrvatskoj ili da gospoda iz Srbije, ako imaju dodatnih pitanja, dođu ovdje', izjavio je novinarima Krsnik nakon sastanka s braniteljima.

Ponovio je kako se optužbe protiv branitelja temelje na iskazima iz logora koji su, kako je rekao, međunarodno ništavni postupci. Također je poručio kako očekuje da dođe do obustave postupaka protiv branitelja, kada se sazna "bit i sukus optužbi i optuženja'.