DIP OBJAVIO

Zaključno s 1. ožujkom dostaviti financijske izvještaje za prošlu godinu

  • Autor: An. S./Hina
  • Zadnja izmjena 07.02.2022 10:57
  • Objavljeno 07.02.2022 u 10:57
Radovan Dobronić

Radovan Dobronić

Izvor: Pixsell / Autor: Patrik Macek

Državno izborno povjerenstvo (DIP) podsjeća političke stranke, nezavisne zastupnike i nezavisne vijećnike da su zaključno s 1. ožujkom dužni DIP-u i Državnom uredu za reviziju dostaviti godišnji financijski izvještaj za prošlu godinu s propisanim prilozima

Izvještaj dostavljaju unosom u informacijski sustav za nadzor financiranja, računalni program putem kojega se propisana izvješća i objavljuju na mrežnoj stranici DIP-a.

Kako bi se omogućio pristup tom sustavu i dostava izvještaja, političke stranke, nezavisni zastupnici i nezavisni vijećnici koji to do sada nisu učinili, trebaju popuniti Zahtjev za dodjelu korisničkog imena i lozinke za ulazak u sustav.

Obrasci Zahtjeva dostupni su na mrežnoj stranici DIP-a www.izbori.hr, u rubrici „Nadzor financiranja“.

Političke stranke, nezavisni zastupnici i nezavisni vijećnici unose podatke u informacijski sustav za nadzor financiranja i odgovorni su za istinitost unesenih podataka.

Godišnji financijski izvještaji s propisanim prilozima javni su dokumenti i njihovu je objavu DIP dužan osigurati na svojoj mrežnoj stranici, prvog radnog dana od dana njihova unosa u sustav.

Zaborave li političke stranke, nezavisni zastupnici i nezavisni vijećnici dostaviti godišnji financijski izvještaj s propisanim prilozima, privremeno će im se obustaviti isplata sredstava za redovito godišnje financiranje iz državnog odnosno lokalnog proračuna.

Odluku o privremenoj obustavi isplate sredstava donosi DIP.

Pratite nas na društvenim mrežama:

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!