ZAJEDNO NA LOKALNIM IZBORIMA

Zagrebački HSP i HČSP potpisali koaliciju

18.04.2013 u 15:58

Bionic
Reading

Gradske organizacije Hrvatske stranke prava (HSP) i Hrvatske čiste stranke prava (HČSP) grada Zagreba potpisali su danas sporazum o zajedničkom nastupu na lokalnim izborima u svibnju 2013., izborima za Europski parlament te iduće parlamentarne izbore

Predsjednik zagrebačkog HSP-a Siniša Šukunda istaknuo je da se osnivanje pravaškog bloka zagovara već godinama pa je tako nedavno potpisana koalicija HSP-a i HČSP-a u Sisku, a uz zagrebačku danas sporazum potpisuju i splitske organizacije tih dviju stranaka.

'Pozivam sve pravaške stranke, stranke starčevičanskog i demokršćanskog svjetonazora da se priključe pravaškom bloku kako bi zajedno polučili rezultat', rekao je Šukunda dodavši da je vrijeme da se ne gledaju osobni interesi, nego interes hrvatskog naroda i, u ovom slučaju, interesi grada Zagreba.

Predsjednik zagrebačkog HČSP-a Frano Čirko rekao je da potpisivanjem sporazuma HČSP i HSP rade veliki iskorak i presedan u politici grada Zagreba. Najveći razlog zajedničkog nastupa na zagrebačkim lokalnim izborima je odgovornost pravaša prema Zagrepčanima te odgovornost prema Zagrebu kao glavnom gradu svih Hrvata, naglasio je.

'Tko smo mi da zbog naše nesloge i razjedinjenosti u gradu Zagrebu na vlast uporno dovodimo one koji su od Zagreba napravili svoj vlastiti zavod za zapošljavanje i pumpu za isisavanje novca Zagrepčana?', upitao je Čirko.

Dodao je da će pravaški blok na nadolazećim lokalnim izborima nastupiti s mladim, 'neukaljanim ljudima iz naroda' koji razumiju bitne probleme Zagrepčana te im služiti svojim idejama i pravaškom politikom.

'Učinit ćemo sve da Zagreb iziđe iz ove tame beznađa i stresa te da postane normalno mjesto za dostojanstven život, osnivanje obitelji i plaćen rad', zaključio je. Predsjednik HČSP-a Josip Miljak najavio je skoro potpisivanje koalicijskih sporazuma HSP-a i HČSP-a u Zagrebačkoj i Splitsko-dalmatinskoj županiji.

'Vjerujem da će koalicija uroditi velikim plodom i iznenađenjem na izborima', rekao je Miljak ustvrdivši da je potrebna alternativa 'sadašnjoj vlasti koja će potpuno uništiti Hrvatsku'. Upitan postoji li mogućnost da na lokalnim izborima nastupe zajedno s HDZ-om, Šukunda je kazao da su zainteresirani za razgovore te da postoji mogućnost koalicije 'ako se HDZ-ovi ciljevi poklapaju s njihovima'.

Šukunda je ujedno čestitao 57. rođendan generalu Anti Gotovini koji se nalazi u pritvoru u Haagu.