rekonstrukcija

Zagreb za 400 tisuća eura traži izradu projekta za stadion u Kranjčevićevoj

22.08.2023 u 11:11

Bionic
Reading

Grad Zagreb raspisao je javnu nabavu za izradu glavnog i izvedbenog projekta rekonstrukcije stadiona u Kranjčevićevoj procijenjene vrijednosti 400 tisuća eura

Rok za dostavu ponuda je 25. rujna, a nakon toga teče rok od 120 dana u kojem Grad treba donijeti odluku o odabiru ponuditelja. Nakon što bude odabran, ponuditelj za izradu glavnog projekta ima dva mjeseca od dana početka izvršenja ugovora, a isti rok je i za izradu izvedbenog projekta, ali od ishođenja pravomoćnosti građevinske dozvole.

Oni će biti rađeni prema idejnom projektu koji je napravio Arhitektonski fakultet u Zagrebu, odnosno arhitekti Vladimir Kasun i pokojni Boris Koružnjak. Za njegovu izradu provedena je jednostavna javna nabava, pa se natječaj nije provodio.

  • +3
Stadion Zagreb Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Grad Zagreb

Nakon izrade glavnog i izvedbenog projekta Grad će moći raspisati nabavu za izvođača radova, kada će biti poznata i približno točna cijena njegove gradnje. Kako je početkom ljeta na prezentaciji idejnog rješenja kazao Tomislav Tomašević, zagrebački gradonačelnik, procjena je da bi rekonstrukcija i dogradnja trebale stajati nešto manje od 20 milijuna eura. U rekonstrukciju bi se prema tada najavljenom hodogramu trebalo krenuti u proljeće 2024., a trebala bi biti gotova godinu kasnije.

Kada stadion bude završen, moći će se pristupiti rušenju stadiona u Maksimiru, a dok Dinamo ne dobije novi stadion, igrat će na onom u Kranjčevićevoj, jer nakon obnove imat će kapacitet od 12 tisuća mjesta, bit će u potpunosti natkriven i zadovoljavat će sve UEFA-ine standarde najviše, četvrte kategorije.