ŠPOREROVA VIKENDICA

Zagorec oslobođen za aferu s obnovom kuće

14.03.2017 u 14:43

Bionic
Reading

Vladimir Zagorec bio je optužen da je odobrio obnovu vikendice bivšeg gradskog zastupnika Antuna Šporera, što je MORH platio 1,1 milijun kuna, a obnovljeno je i tenisko igralište. Sudski procesi trajali su čak 15 godina.

Sudac Županijskog suda Tomislav Juriša danas je donio oslobađajuću presudu za umirovljene generale Vladimira Zagorca i Matka Kakarigija, bivšeg načelnika Uprave za graditeljstvo i zaštitu okoliša MORH-a, kao i njegova pomoćnika Jurja Vojkovića, javlja Dnevnik.hr

Podsjetimo, riječ je o procesu u kojem su Zagorec i Kakarigi te njegov pomoćnik Vojković našli na optuženičkoj klupi zbog afere s obnovom kuće odnosno vikendice bivšeg zagrebačkog gradskog zastupnika Antuna Šporera u Novigradu, koju su tijekom rata uništili pripadnici HV-a.

Zagorec je optužen da je odobrio obnovu te vikendice što je MORH platio 1,1 milijun kuna, a obnovljeno je i tenisko igralište. 

Optužnica je podignuta još 2002. kada je i započelo suđenje, no u međuvremenu je predmet prošao kroz ruke nekoliko sudaca.