SUDSKA ODLUKA

Zadrani će moći nesmetano do zgrada na Diklu

10.12.2012 u 15:23

Bionic
Reading

Obrat u slučaju Milinković. Sutkinja Ovršnog odjela zadarskog Općinskog suda Dubravka Novaković donijela je nepravomoćno ovršno rješenje u korist Grada i stanara tzv. Galićevih zgrada u gradskom predjelu Diklu. Po nalogu gradonačelnika Zvonimira Vrančića pravna služba Grada sudu je predala je ovršni prijedlog, a Novaković svojom odlukom razveselila stanare. Rješenjem se nalaže Nikši Milinkoviću da ukloni sve zapreke koje je postavio i omogući prolaz stanarima nakon osam mjeseci blokade

Zanimljivo je kako su Grad Zadar i stanari tzv. Galićevih zgrada u Diklu u srpnju izgubili spor na istom tom Općinskom sudu u posjedovnoj parnici protiv Milinkovića, kojega su tužili zbog ometanja posjeda nad javnim putem prema tim zgradama. Potom je izvanraspravni sudac Županijskog suda u Zadru Marin Grbić pravomoćnom odlukom ukinuo prvostupanjsko srpanjsko rješenje o ukidanju tužbe Grada Zadra i stanara.

Afere oko pristupnog puta preko parcele u vlasništvu Nikše Milinkovića započela je u ožujku kada je Milinković bagerima srušio put koji je preko terena vodio do tzv. Galićevih zgrada. Gradonačelnik Zadra Zvonimir Vrančić je uz pomoć policije prekinuo Milinkovićevu akciju, no ovaj nije odustajao.

Navukao je na sebe gnjev stanara koji su se iznenada našli u problemima. Bilo je tu svega, (ne)namjernih presijecanja kabela od strane Milinkovića, napada stanara na policiju, prosvjeda i upada stanara u ured gradonačelnika, kaznenih prijava i sudske tužbe Grada Zadra i stanara protiv Milinkovića zbog ometanja posjeda.

Protiv troje bivših zaposlenika Odjela za izdavanje građevinskih dozvola pri ispostavi Državne uprave u Zadru podignuta je kaznena prijava zbog sumnje da su prilikom izdavanja građevinskih dozvola za stambene zgrade u Diklu do kojih vodi tzv, Milinkovićev put, u razdoblju od 2002. do 2004. godine pogodovali investitoru Tomislavu Galiću i suprotno zakonskim odredbama omogućili izdavanje lokacijskih i građevinskih dozvola.

Kaznena prijava sustigla je i samog Galića zbog poticanja trojke na takvo djelo.