OCRNJIVANJE SUDACA

Zadarski sud obrušio se na odvjetnika Hodaka

27.11.2012 u 20:47

Bionic
Reading

Na navode zadarske obitelji Vukić koja je na konferenciji za novinare iznijela podatak da je deložirana iz obiteljskog doma unatoč činjenici da su slovenska tvrtka Boškarija gradnja i njezin vlasnik Blaž Sotlar kuću prodali Urški Kos, kao i na optužbe iznesene na račun Općinskog suda i sutkinje Dubravke Novković, priopćenjem se oglasio Općinski sud u Zadru

Obitelj Vukić je koristeći medije senzibilizirala javnost slanjem negativne poruke, odnosno pozivanjem na nepoštivanje pravomoćnih sudskih odluka. U konkretnom slučaju, 8. studenoga 2012. godine provedeno je ročište radi ispražnjenja nekretnine i predaje iste u posjed ovrhovoditelju Boškarija gradnji.

Pri samom zakonskom određenju provedenog ročišta uočava se da je u konkretnom slučaju riječ o predaji u posjed, a ne u vlasništvo, a ovim se naglasak stavlja na razlikovanje dvaju pojmova. Iz navedenog proizlazi da pri provođenju deložacije nije važno tko je vlasnik, već tko je ovrhovoditelj s pravomoćnim i ovršnim rješenjem, što je u konkretnom slučaju bila Boškarija gradnja u trenutku dovršenja deložacije.

Što se tiče Općinskog suda u Zadru, postupak je proveden u potpunosti u skladu s odredbama Ovršnog zakona i nije bilo nepravilnosti u radu suda, odnosno sutkinje Dubravke Novković', stoji u priopćenju Općinskog suda u Zadru koje potpisuje glasnogovornica Katarina Zdunić.

Upućena je i kritika odvjetniku obitelji Vukić, Zvonimiru Hodaku, koji je, kako stoji u priopćenju, 'zakonitost rada suda i sutkinje doveo u pitanje na neprimjeren način jer postoje načini kojima bi punomoćnik trebao skrbiti o pravima svojih stranaka, a koji nikako ne bi trebali uključivati medijsko ocrnjivanje rada sudaca i sudova pa posljedično i rada cjelokupnog pravosuđa'.