KONAČNO PREDAH

Za vikend pljuskovi, bure i 5°C manje

06.08.2013 u 09:24

Bionic
Reading

Vrućine, koje već duže vrijeme vladaju u Hrvatskoj, od petka će konačno popustiti. Za vikend nam stižu mjestimično obilni pljuskovi, jaka bura i podnošljivije temperature – najviše dnevne uglavnom neće prelaziti 33°C, najavljuju prognostičari

U utorak će posvuda biti sunčano te vrlo vruće i sparno. U drugom dijelu dana u gorju i Dalmatinskom zaleđu postoji vrlo mala mogućnost za razvoj naoblake te poneki lokalni pljusak i grmljavinu. U unutrašnjosti će puhati slab jugoistočnjak. Na Jadranu će nakon slabog jutarnjeg burina puhati slab vjetar uglavnom zapadnih smjerova. Najviša dnevna temperatura u cijeloj će se zemlji kretati od 33 do 38°C.

U srijedu se vrijeme neće značajnije mijenjati pa će i dalje biti većinom sunčano, vrlo vruće te ponegdje sparno. U unutrašnjosti će puhati slab do ponegdje umjeren jugozapadnjak. Na sjevernom i srednjem Jadranu puhat će slabo do umjereno jugo i jugozapadnjak, a na južnom slab maestral. Jutarnje temperature u unutrašnjosti će ići od 19 do 24°C, u gorju koji stupanj niže, a na Jadranu od 24 do 29°C. Najviše dnevne u cijeloj zemlji bit će od 32 do 37°C.

U četvrtak se nastavlja period sunčanog i vrućeg vremena. Tijekom popodneva u gorju je moguća mala naoblaka. U unutrašnjosti će puhati slab jugoistočnjak, dok će na Jadranu puhati slabo jugo. Jutarnje temperature u unutrašnjosti će biti od 19 do 24, u gorju koji stupanj niže, a na Jadranu od 24 do 29°C. Najviše dnevne u cijeloj će se zemlji kretati između 33 i 38°C.

U petak će u unutrašnjosti biti pretežno sunčano, a na Jadranu i sunčano vrijeme. Tijekom poslijepodneva u zapadnim i gorskim krajevima unutrašnjosti, te na sjevernom Jadranu moguća je umjerena naoblaka i poneki lokalni pljusak s grmljavinom. Vjetar će posvuda biti slab. Na sjevernom Jadranu tijekom noći na subotu zapuhat će umjerena bura. Jutarnje temperature u unutrašnjosti će biti od 18 do 22, a na Jadranu od 24 do 28°C. Najviše dnevne kretat će se od 31 do 36, a u Slavoniji i do 38°C

U subotu će u unutrašnjosti biti djelomice sunčano uz promjenjivu naoblaku, a mogući su i grmljavinski pljuskovi koji u Posavini i Slavoniji mogu biti i izraženiji. Na Jadranu će biti pretežno sunčano uz mogućnost za umjerenu naoblaku te poneki lokalni pljusak praćen grmljavinom, osobito na sjevernom djelu te u Dalmatinskom zaleđu. U unutrašnjosti će puhati umjeren sjeverac. Na Jadranu u priobalju puhat će umjerena, podno Velebita i jaka bura, dok će na otvorenom puhati umjeren sjeverozapadnjak. Jutarnje temperature u unutrašnjosti će se kretati između 17 i 21°C, a na Jadranu od 23 do 27°C. Najviše dnevne bit će između 28 i 33°C.

U nedjelju tijekom noći i ranog jutra u unutrašnjosti se očekuje prestanak oborina te razvedravanje pa će stoga u cijeloj zemlji prevladavati sunčano vrijeme. U unutrašnjosti će vjetar biti slab. Na Jadranu će tijekom jutra puhati umjerena do jaka bura s olujnim udarima podno Velebita. Tijekom dana očekuje se slabljenje bure te okretanje na umjeren sjeverozapadnjak. Jutarnje temperature u unutrašnjosti će se kretati od 15 do 19, a na Jadranu od 21 do 26°C. Najviše dnevne u cijeloj će zemlji biti između 28 i 33°C, u gorskim krajevima i koji stupanj niže.

Za detaljniju prognozu kliknite na ovaj link.