IPAK SVE TOPLIJE

Za vikend još grmljavinskih pljuskova

26.06.2015 u 09:38

Bionic
Reading

Nakon vedrog petka uslijedit će promjenjiv vikend tijekom kojem u unutrašnjosti može ponovno biti grmljavinskih pljuskova. Više sunca bit će na Jadranu. Ipak, bit će sve toplije, a stabilizacija vremena stiže nam u utorak

U petak će u cijeloj Hrvatskoj prevladavati sunčano s malom do umjerenom naoblakom. Poslijepodne postoji minimalna mogućnost za pokoji grmljavinski pljusak, prvenstveno u Gorskom kotaru. U unutrašnjosti će puhati slab vjetar sjevernih smjerova, a na Jadranu će puhati slaba do umjerena bura i tramontana koja će popodne na otvorenom moru juga Dalmacije biti jaka. Jutarnja temperatura u unutrašnjosti će biti od 9 do 15, a na Jadranu od 16 do 21°C. Najviša dnevna temperatura u unutrašnjosti će se kretati od 23 do 27, a na Jadranu od 24 do 29°C.

U subotu će u unutrašnjosti i na sjevernom Jadranu biti promjenjivo oblačno, mjestimično i uz mogućnost za malo kiše, popodne i navečer i uz poneki grmljavinski pljusak. U Dalmaciji će biti pretežno sunčano uz malu do umjerenu naoblaku. U unutrašnjosti će puhati slab jugozapadnjak i zapadnjak, a na Jadranu slab vjetar promjenjiva smjera. Jutarnja temperatura u unutrašnjosti će biti od 12 do 16, a na Jadranu od 19 do 22°C. Najviša dnevna temperatura u unutrašnjosti će se kretati od 26 do 28, a na Jadranu od 25 do 29°C.

U nedjelju će u unutrašnjosti u prvom dijelu dana biti vrlo promjenjivo i nestabilno s čestom pojavom kiše te mjestimičnih grmljavinskih pljuskova. Poslijepodne slijedi postupno smirivanje i razvedravanje, a grmljavinski pljuskovi će se javljati još samo mjestimično u Gorskom kotaru, Lici i zaleđu Dalmacije. Na Jadranu će tijekom cijelog dana biti pretežito sunčano uz malu naoblaku, mjestimično i vedro. Puhat će slab vjetar promjenjiva smjera. Jutarnja temperatura u unutrašnjosti će biti od 13 do 17, a na Jadranu od 16 do 22°C. Najviša dnevna temperatura u unutrašnjosti će se kretati od 25 do 28, a na Jadranu od 26 do 31°C.

U ponedjeljak ponovno u unutrašnjosti i duž obale sjevernog Jadrana promjenjivo uz mogućnost povremene kiše, a u Dalmaciji sunčano i vedro ili uz malu naoblaku.

U utorak slijedi smirivanje. U jutarnjim satima i tijekom dana posvuda će biti pretežito sunčano uz malu do umjerenu naoblaku.