DIVNA JESEN

Za vikend i sljedeći tjedan puno sunca!

05.12.2013 u 10:05

Bionic
Reading

Za vikend i u prvom dijelu sljedećeg tjedna vrijeme se neće značajnije mijenjati. Posvuda će biti djelomično i pretežno sunčano s razdobljima promjenjivog, ali uglavnom suhog vremena. Temperature će porasti za koji stupanj, osobito one jutarnje

U četvrtak će u cijeloj Hrvatskoj vrijeme biti pretežno sunčano, jedino će u unutrašnjosti ujutro ponegdje biti magle. U unutrašnjosti će vjetar biti slab promjenjiva smjera, a na Jadranu će puhati umjerena bura, na sjevernom dijelu s jakim udarima. Najviša dnevna temperatura u unutrašnjosti će biti od 2 do 7, a na Jadranu od 10 do 15°C.

U petak će u cijeloj Hrvatskoj prevladavati djelomice sunčano vrijeme s promjenjivom, prolazno i pojačanom naoblakom. U Gorkom kotaru ponegdje je moguće i malo kiše. Posvuda će puhati slab do umjeren sjeverozapadnjak, a na Jadranu će navečer zapuhati umjerena bura. Jutarnja temperatura zraka u unutrašnjosti će se kretati od -7 do -2, a na Jadranu od 4 do 9°C. Najviša dnevna u unutrašnjosti će biti od 5 do 10, a na Jadranu od 10 do 15°C.

U subotu će u cijeloj Hrvatskoj prevladavati pretežno i djelomice sunčano vrijeme. Tijekom dana na Jadranu je mjestimice moguća i prolazno pojačana naoblaka. U unutrašnjosti te na sjevernom Jadranu će puhati slab do umjeren, ponegdje u gorju i jak jugozapadnjak. U Dalmaciji će puhati slab do umjeren sjeverozapadnjak. Jutarnja temperatura zraka u unutrašnjosti će biti od -7 do -2, a na Jadranu od 2 do 7°C. Najviša dnevna u unutrašnjosti će se kretati od 5 do 10, a na Jadranu od 9 do 14°C.

U nedjelju se vrijeme neće značajnije mijenjati pa će i dalje posvuda prevladavati pretežno sunčano vrijeme, jedino je u unutrašnjosti moguća jutarnja magla. Vjetar će posvuda biti slab južnoga smjera. Jutarnja temperatura zraka u unutrašnjosti će biti od -2 do 2, na Jadranu od 5 do 10°C. Najviša dnevna u unutrašnjosti će se kretati od 5 do 9, a na Jadranu od 10 do 15°C.

U ponedjeljak će biti promjenjivo. Posvuda će prevladavati promjenjivo oblačno vrijeme. Značajnije oborine se ne očekuju, jedino je mjestimice moguća kratkotrajna rosulja ili slaba kiša. Već od sredine dana sa zapada će se postupno razvedravati. Posvuda će puhati slab do umjeren zapadnjak i sjeverozapadnjak. Jutarnja temperatura zraka u unutrašnjosti će biti od -2 do 2, na Jadranu od 6 do 11°C. Najviša dnevna u unutrašnjosti će biti od 5 do 10, a na Jadranu od 10 do 15°C.

U nastavku tjedna se ne očekuje neka značajnija promjena vremena. U cijeloj zemlji će biti djelomice i pretežno sunčano te suho, a i temperature se neće previše mijenjati.

Za detaljniju prognozu kliknite na ovaj link.