STIŽU OBLACI

Za vikend hladnije, kiša i snijeg

31.01.2013 u 11:44

Bionic
Reading

Nakon nekoliko sunčanih dana već krajem petka u cijeloj će se Hrvatskoj naoblačiti, a za vikend će i zahladnjeti tako da će u gorju ponovno padati susnježica i snijeg, najavljuju prognostičari

U petak će nakon izdizanja mjestimične jutarnje magle u nizinama i kidanja naoblake nad Jadranom, u cijeloj zemlji biti djelomice sunčano uz slabu do umjerenu naoblaku. Više sunca se očekuje u Slavoniji te u Dalmaciji. Krajem dana će se jače naoblačiti na sjevernom Jadranu i u gorskim krajevima, a nije isključena ni kiša. Veći dio dana vjetar će posvuda biti slab i promjenjiva smjera, dok će tijekom večeri na Jadranu zapuhati slabo do umjereno jugo. Jutarnje temperature zraka u unutrašnjosti od -2 do 3, a na Jadranu od 6 do 11°C. Najviše dnevne temperature zraka u unutrašnjosti od 7 do 12, a na Jadranu od 11 do 16°C.

U subotu će u cijeloj Hrvatskoj biti oblačno. U nizinskim krajevima unutrašnjosti i na Jadranu padat će kiša, a u najvišem gorju susnježica i snijeg. Prema kraju dana padom temperature snijeg i u susnježica su mogući i u nizinama. Na Jadranu su mogući i grmljavinski pljuskovi. U unutrašnjosti će puhati slab sjeverozapadnjak. Na Jadranu će puhati umjeren do jak jugozapadnjak i jugo, a tijekom popodneva na sjevernom dijelu će zapuhati umjerena do jaka bura. Jutarnje temperature zraka u unutrašnjosti od 2 do 7, a na Jadranu od 9 do 14°C. Najviše dnevne temperature zraka u unutrašnjosti od 6 do 11, a na Jadranu od 11 do 16°C.

U nedjelju ujutro će u cijeloj zemlji i dalje biti oblačno. Na Jadranu će padati kiša, u gorju snijeg i susnježica, a u nizinskim krajevima unutrašnjosti kiša i susnježica. Sredinom dana se očekuje prestanak oborina te postupno razvedravanje sa zapada. U unutrašnjosti će puhati umjeren sjeverozapadnjak dok će na Jadranu puhati umjerena do jaka bura sa olujnim udarima podno Velebita. Jutarnje temperature zraka u unutrašnjosti od -4 do 1, a na Jadranu od 3 do 8°C. Najviše dnevne temperature zraka u unutrašnjosti od 1 do 6, a na Jadranu od 8 do 13°C.