IPAK ZATOPLJENJE

Za Uskrs će ponegdje padati snijeg!

28.03.2013 u 12:59

Bionic
Reading

Sunce koje je u četvrtak provirilo u mnogim dijelovima naše zemlje neće se dugo zadržati. Već u petak stiže nam novo naoblačenje i oborine, čak i susnježica, iako će biti nešto toplije. Od nedjelje će malo zahladnjeti, osobito u jutarnjim satima, pa su u višim krajevima unutrašnjosti ponovno mogući susnježica i snijeg

U petak će u cijeloj Hrvatskoj prevladavati pretežno oblačno vrijeme s povremenom kišom. U visokom gorju će padati snijeg, a u kontinentalnom dijelu će ujutro još biti susnježice. Mjestimice će biti i kratkih sunčanih razdoblja, posebno u srednjoj i južnoj Dalmaciji. U unutrašnjosti će puhati slab do umjeren jugoistočnjak i jugozapadnjak, a na Jadranu umjereno jugo i jugozapadnjak koji će popodne malo oslabiti. Jutarnje temperature zraka u unutrašnjosti će biti od 0 do 5, a na Jadranu od 8 do 13°C. Najviše dnevne u unutrašnjosti će se kretati od 5 do 10, u Slavoniji do 17, a na Jadranu od 12 do 17°C.

U subotu će u većem dijelu Hrvatske jutro biti pretežno oblačno, ponegdje s malo kiše, a u Dalmaciji djelomice sunčano. Popodne će posvuda biti pretežno oblačno s povremenom kišom, u najvišem gorju susnježicom i snijegom. Na sjevernom Jadranu i u Gorskom kotaru oborine će biti obilne. U unutrašnjosti će puhati slab do umjeren jugoistočnjak, a na Jadranu umjereno do jako jugo. Jutarnje temperature zraka u unutrašnjosti će biti od 3 do 8, a na Jadranu od 10 do 15°C. Najviše dnevne u unutrašnjosti će se kretati od 6 do 11, u Slavoniji do 13, a na Jadranu od 12 do 17°C.

U nedjelju će posvuda prevladavati pretežito oblačno vrijeme s povremenom kišom, a prijepodne će u Slavoniji i Dalmaciji biti sunčanih razdoblja. Na sjevernom Jadranu, u Gorskom kotaru i Lici kiša će biti obilnija. U unutrašnjosti će slabo do umjereno jugozapadnjak smijeniti sjeverac. Na Jadranu će ujutro puhati umjereni jugozapadnjak. Popodne će na sjevernom i dijelu srednjeg Jadrana zapuhati jaka bura s olujnim udarima, dok će se na južnom dijelu zadržati umjereno jugo. Jutarnje temperature zraka u unutrašnjosti će biti od 2 do 7, a na Jadranu od 9 do 14°C. Najviše dnevne u unutrašnjosti će se kretati od 5 do 10, a na Jadranu od 10 do 15°C.

U ponedjeljak slijedi smirivanje vremena i razvedravanje. Jutro će u unutrašnjosti, te u srednjoj i južnoj Dalmaciji biti pretežito oblačno s malo kiše, a u unutrašnjosti snijega. Na sjevernom i dijelu srednjeg Jadrana, te u Gorskom kotaru i Lici jutro će biti pretežno sunčano. U drugom dijelu dana oborine će prestati, a do kraja dana posvuda će se postepeno razvedriti. U unutrašnjosti će puhati slab do umjeren sjeveroistočnjak, a na Jadranu umjerena bura i sjeverozapadnjak. Vjetar će kroz dan slabiti. Jutarnje temperature zraka u unutrašnjosti će biti od -2 do 2, a na Jadranu od 4 do 12°C. Najviše dnevne u unutrašnjosti će se kretati od 3 do 8 i od 10 do 15°C na Jadranu.

U nastavku postepeno stiže novo naoblačenje s kišom, u najvišem gorju snijegom, a ponegdje u unutrašnjosti ujutro sa susnježicom. Temperature će u unutrašnjosti porasti koji stupanj, dok će na Jadranu biti bez veće promjene.